Prvi put u Crnoj Gori rješenje problema gojaznosti

Poliklinika i bolnica Konzilijum prvi put u Crnoj Gori pruža mogućnost neinvazivnog metoda rješavanja problema sa prekomjernom težinom. Intragastrični balon je namijenjen svim pacijentima koji imaju poteškoće sa gubljenjem kilograma, bilo da je riječ o umjereno gojaznim ili prekomjerno gojaznim pacijentima.

30623 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Poliklinika Konzilijum
Foto: Poliklinika Konzilijum

Gojazne osobe imaju mnogo veći rizik za pojavu povišenog krvnog pritiska, nastanak šećerne bolesti, bolesti krvnih sudova srca i mozga, bolesti pluća i otežanog disanja tokom spavanja (opstruktivna apneja), bolesti jetre i žučne kese (kamenčići), a imaju i duplo veći rizik za nastanak artiritisa, poremećaja hormona i rada endokrinih žlijezda, kao i zgrušavanja krvi.

Intragastrični balon funkcioniše na dva načina: smanjenje kapaciteta želuca i usporeno prazni želudac. Sam balon zauzima prostor u želucu čime smanjuje njegov ukupni kapacitet. Na ovaj način se brzo postiže osećaj sitosti, te osoba nema dalju potrebu za unosom hrane tj. velikom količinom kalorija. Takođe, funkcija balona je da se želudac usporeno prazni, pa osećaj sitosti traje značajno duže.

Poliklinika Konzilijum
foto: Poliklinika Konzilijum

Sama procedura je potpuno nehirurška metoda, tako da ljekar endosopskom metodom izvodi proceduru. Balon za mršavljenje se plasira endoskopski u želudac koz usta i jednjak. Ovu proceduru pored gastroenterologa prate: endkorinolog, nutricionista i psiholog. Naš cilj je da pacijent ima podršku ljekara koji će pratiti njegovo stanje tokom cijelog procesa.

Poliklinika i bolnica Konzilijum- brine o vašem zdravlju!

Poliklinika i bolnica Konzilijum

Ul: Skadarska br. 2, Podgorica

Informacije i zakazivanje:

020/650-660 i 067/650-670