Komplikovan momenat za Budućnost, Žakelj: U mnogo stvari moramo da budemo bolji

Podgoričani u nedjelju (18 časova) gostuju Cedevita Olimpiji u 6. kolu AdmiralBet ABA lige

2935 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Budućnost Voli je imala dvije teške utakmice u svega 48 sati, obje su završene loše po tim Andreja Žakelja koji je u „Morači” prvo izgubio od Crvene zvezde u derbiju AdmiralBet ABA lige, onda i Bahčešehira u Evrokupu.

Tako je na bolan način prekinut niz od četiri pobjede u oba takmičenja, a povratak na pravi put „plavi” traže u Ljubljani - na gostovanju Cedevita Olimpiji u 6. kolu regionalnog takmičenja (nedjelja od 18 časova).

Poraz od Zvezde je bio prvi za Budućnost u ABA ligi u sezoni, slijedi novi ispit protiv ekipe koja nije dobro otvorila ovu kampanju (ima tri poraza), ali koja je godinama unazad dio „velike četvorke” na Jadranu.

„Pred nama je ponovo mini turneja, ali idemo utakmicu po utakmicu. Moramo da se pripremimo za Cedevita Olimpiju, ali više od toga moramo da radimo na sebi. Ima tu mnogo stvari u kojima moramo da budemo bolji”, rekao je Žakelj.

„Regenerisali smo se koliko-toliko nakon prošle utakmice i fokus i energija moraju da budu na visokom nivou”, poručio je slovenački stručnjak.

Na klupi Cedevite sjedi crnogorski trener Zvezdan Mitrović. Ljubljančani su u Evrokupu savladali Aris na teškom gostovanju u Solunu.

„Cedevita Olimpija je prije nekoliko dana odigrala odličnu utakmicu protiv Arisa. I sada je sigurno puno samopouzdanja. Ovo je teško gostovanje i moramo da budemo na nivou koji želim. Naš rival generalno igra dosta brzo i agresivno. Tu su dva plejmejkera koji pritiskaju igrača na lopti, koji mogu da trče... Tu je Jaka Blažič koji je podigao formu, kao i Devin Robinson na poziciji četiri. Cedevita ima devet igrača sa dobrom ulogom i ako svi oni igraju kao tim - baš su nezgodan protivnik”, objasnio je Žakelj.

Flečer Megi je u duelima sa Zvezdom i Bahčešehirom bio šuterski raspoložen.

„Čeka nas veoma bitna utakmica protiv ekipe koja igra veoma agresivno i na to moramo da budemo spremni. Mislim da je ključn utakmice u kontroli skoka i timskoj odbrani. Ako tu odradimo posao onako kako želimo vjerujem da ćemo biti bliži pobjedi”, istakao je Amerikanac.

Cedevita Olimpija cijeni Budućnost.

„Dolazi nam odlična ekipa, koja ima samo poraz u ABA ligi i koja igra dobro u Evrokupu. To što je Budućnost izgubila posljednje dvije utakmice ne smije da nas zavara, jer je protivnik jako dobro pokriven na svim poziciijama. Mi želimo da pozitivnu energiju poslije pobjede u Solunu prenesemo na domaći teren i zato nam je potrebna pomoć navijača“, rekao je Mitrovićev pomoćnik na klupi Cedevita Olimpije Đorđe Adžić, koji je prije nekoliko godina radio u stručnom štabu Budućnosti.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: