Ima li Budućnost ovoga puta rješenje za brzinu Odenzea?

Rukometašice iz Podgorice u 3. kolu Lige šampiona igraju protiv Odenzea (16h), na mjestu gdje su prošle sezone poražene 39:24

1059 pregleda 1 komentar(a)
Zaustaviti tranziciju Odenzea: Ivana Godeč, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Zaustaviti tranziciju Odenzea: Ivana Godeč, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Prvo poluvrijeme iz prošle sezone u Danskoj bilo je najgore od kada vodim nekim tim - tako je Bojana Popović najavila novih okršaj Budućnosti i Odenzea i podsjetila koliko pakleno gostovanje očekuje njene rukometašice na ostrvu Fin.

Crnogorski velikan i trenutni lider danskog šampionata srešće od 16 sati u 3. kolu Lige šampiona - samo godinu i pet dana nakon što je Budućnost u “Sidbank areni” izjednačila najubljedljivije poraze (minus 15) klupskoj istoriji.

Prošle sezone Odenze je bio previše brz za “plave”, a i ovog puta će kontranapad biti najveća opasnost.

- Da, tranziciono su najjače, to je njihovo glavno oružje. Igraju brzi centar, tako da će najveći fokus biti da se što bolje vraćamo. Imaju jake i brze finterke koji konstantno igraju “jedan na jedan”. I to, kao važan segment, moramo da zaustavimo - poručila je Ivana Godeč, pivotkinja Budućnosti.

Od odbrane sve kreće

Budućnost ove sezone nije favorit ni u jednom meču, ali ukoliko želi da pruži najmanje dobru partiju kao u Bukureštu protiv Rapida, moraće da bude odlična u defanzivi.

- Od odbrane sve počinje, tako smo naučene, tako i stvarno jeste. Sa dobrom odbranom i u napadu je sve lakše - u suprotnom tenziju i nervozu prenosimo u napad, a onda je teže - naglasila je Godeč.

Slično razmišlja i njena saigračica Tanja Ivanović.

- Moramo da odigramo sa manjim brojem tehničkih grešaka, uz jaku i stabilnu odbranu, a sa čvrstom sredinom. Ne smijemo da dozvolimo da nas lako prolaze. Mislim da dobru energiju iz odbrane možemo da prenesemo na napad i da dođemo do lakih golova - objasnila je Ivanović.

Tanja Ivanović
Tanja Ivanovićfoto: handbalrapid

Znamo šta nas čeka

Da će Budućnost morati mnogo da trči u Danskoj smatra i desni bek Budućnosti.

- Očekujemo tešku utakmicu, znamo kako Odenze igra. Ima dobru tranziciju i dobre igračice sa dobrim fintama i teško ih je čuvati. Tako da znamo šta nas čeka, spremamo se, ali gledaćemo da se oslonimo na svoju igru - istakla je Ivanovićeva.

Jedini poraz na startu sezone Odenze je upisao u danskom derbiju Lige šampiona protiv Esbjerga, dok je možda i svoje pravo lice pokazao u domaćem šampionatu protiv Nikebinga - ekipu koja se prošle sezone nalazila ispred njega na tabeli “razbio” je sa 35:18.

- To je tim u kojem se u svakom trenutku zna ko šta radi, veoma uigran... Kao dobre finterke u svakom trenuku mogu da pronađu slabu kariku i da postignu gol. Na sve to ćemo morati da obratimo pažnju - zaključila je Tanja Ivanović.

Budućnost nakon dva kola Lige šampiona ima dva poraza - od Rapida u Bukureštu (32:27) i Bresta pred svojim navijačima (35:22). Nakon utakmice u Danskoj slijedi i prva pauza zbog obaveza reprezentacija tokom EHF sedmice.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: