Eksplozija i požar u hidroelektrani u Dubrovniku: Jedan radnik stradao, za dvojicom se traga

Požar je lokalizovan, a okupljeni i vatrogasci i dalje traže nestale radnike
4584 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.01.2019. 15:03h

Prema najnovijim informacijama, požar u Hidroelektrani Dubrovnik u mjestu Plat je ugašen. U odvodnom kanalu koji spaja centar hidrocentrale s morem pronađeno je jedno tijelo. Identitet stradalog tek treba da bude utvrđen, a za dvojicom radnika se još traga.

"Oko 14 sati ronioci Javne vatrogasne postrojbe u odvodnom kanalu koji spaja centar HE s morem pronašli su beživotno muško tijelo koje su izvukli na površinu. I dalje se traga za dvojicom", kazao je načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević.

Zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice Stjepan Simović potvrdio je da se prije požara dogodila eksplozija, no uzrok požara još uvijek nije poznat.

Direktor Opšte bolnice Dubrovnik Marijo Bekić rekao je Hini da su trojica lakše povrijeđenih radnika dovezena u bolnicu jer su se nagutala dima, a van životne opasnosti su.

Iz HEP-a susaopštili da aktivno sarađuju sa svim nadležnim službama, a uzrok požara utvrdiće se uviđajem.

"U ovom trenutku sve su aktivnosti usmjerene na dovršetak akcije gašenja požara i spašavanje radnika koji su se zatekli u opožarenom dijelu elektrane. Prioritet su zdravlje i životi radnika", ističe HEP.

Bonus video: