Oko 29.000 građana potpisalo pisma za odlazak vlade Jadranke Kosor

Vlada Jadranke Kosor treba da ode, jer je radnike pretvorila u robove, penzionere u sirotinju, nezaposlene je učinila očajnima, a sve Hrvate odvela u dužničko ropstvo
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2011. 09:27h

U prva četiri dana akcije "Pišite vladi - ostavka!", koju sprovodi stranka Hrvatski laburisti, pisma za odlazak vlade Jadranke Kosor potpisalo je 28.678 građana.

Hrvatski laburisti najavili su da će od naredne sedmice potpisivanje biti omogućeno i preko Interneta za one građane u čijim gradovima nisu u mogućnosti da postave svoje štandove.

"Sprovođenje akcije stabilizovalo se, i pored početnih problema u koje su ubrojali niske temperature, odbijanje izdavanja dozvola za korištenje javnih površina od strane pojedinih gradskih kancelarija i neodobravanje godišnjih odmora aktivistima od strane nekih poslodavaca", ističu u stranci, koja planira i produženje akcije do 15. februara.

Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar izjavio je da "vlada Jadranke Kosor treba da ode, jer je radnike pretvorila u robove, penzionere u sirotinju, nezaposlene je učinila očajnima, a sve Hrvate odvela u dužničko ropstvo".

U Hrvatskoj je, prema tvrdnjama te stranke, 320.000 nezaposlenih, 90.000 radnika koji rade, a ne primaju plate, 75.000 onih za koje se ne plaća penziono i zdravstveno osiguranje, kao i 100.000 preduzetnika kojima su blokirani računi, uz 35 milijardi kuna (oko pet milijardi eura) neplaćenih računa.

Bonus video: