Vlasnik ruskog aerodroma Domodedovo zadržan u pritvoru

Kamenščik se suočava sa optužbama za nedostatak opreme za skeniranje na ulazu u aerodrom što je, navodi AFP, omogućilo bombašu da unese eksplozive koje je sakrio ispod odjeće
0 komentar(a)
Domodedovo, Foto: Shutterstock
Domodedovo, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.02.2016. 11:50h

Ruski sud trebalo bi danas da donese odluku o određivanju pritvora vlasniku aerodroma Domodedovo Dmitriju Kamenščiku zbog optužbi da je prekšio bezbjednosne mjere u vrijeme samoubilačkog bombaškog napada na taj aerodrom 2011. godine, u kojem je poginulo 37 osoba.

Vlasnik jednog od najvećih svjetskih aerodroma juče je zadržan u pritvoru, prenijele su agencije.

Kamenščik se suočava sa optužbama za nedostatak opreme za skeniranje na ulazu u aerodrom što je, navodi AFP, omogućilo bombašu da unese eksplozive koje je sakrio ispod odjeće.

Sud u Moskvi donijeće odluku o određivanju pritvora Kamenščiku danas u 14 časova, a ukoliko bude proglašen krivim, prijeti mu do 10 godina zatvora.

Ruski predsjednik Vladimir Putin informisan je o zadržavanju u pritvoru Kamenščika, saopštio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, a prenio Rojters.

Rusija je 2013. godine osudila trojicu muškaraca na doživotne kazne zatvora zbog uloge koju su imali u izvršenju tog bombaškog napada.

Bonus video: