Italija zbog štednje planira povlačenje vojnika s Kosova

Ministar je rekao stranim novinarima u Rimu da je Italija zbog budžetskih zahtjeva primorana da smanji svoje prisustvo u međunarodnim vojnim misijama.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2011. 16:36h

Italija, suočena sa potrebom za velikim budžetskim uštedama, namjerava da povuče sve svoje vojnike sa Kosova i da smanji svoje vojne kontingente u Libanu i uAvganistanu, rekao je danas italijanski ministar odbrane Injacio La Rusa.

Ministar je rekao stranim novinarima u Rimu da je Italija zbog budžetskih zahtjeva primorana da smanji svoje prisustvo u međunarodnim vojnim misijama."Na Kosovu smo ispod velikih cifri (vojnika) koje smo imali prije godinu dana, (tamo) imamo 600 ljudi ali računamo da se svedemo na nulu", rekao je La Rusa."Treba da ubrzamo zajedničko okončanje ove misije koju mislimo da možemo smatrati završenom", dodao je on, misleći na misiju na Kosovu.On je podsjetio međutim da se Italija drži principa da će ući i izaći iz neke misije u saglasnosti sa svojim partnerima.

Prema vebsajtu italijanskog ministarstva odbrane Italija je sredinom aprila imala više od 7.300 vojnika u vojnim misijama u inostranstvu.

Bonus video: