Lavrov: Protjerivanje diplomata rezultat pritiska Vašingtona

Ukupno 23 zemlje, od kojih 16 članica Evropske unije (EU), odlučilo je da protjera 116 ruskih diplomata u okviru odgovora Zapada na "aferu Skripalj"
0 komentar(a)
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.03.2018. 11:51h

Odluka 20 zemalja o protjerivanju ruskih diplomata poslije afere trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji, predstavlja "rezultat ogromnog pritiska" Vašingtona, ocijenio je danas u Taškentu šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"Kad od nas traže da jedan ili dvojica dipomata napuste zemlju uz šaputanje izvinjenja, onda tačno znamo da je to rezultat ogromnog pritiska i ogromnog ucenjivanja koji predstavlja, nažalost, glavno oružje Vašingtona na međunarodnoj sceni", rekao je Lavrov novinarima u Taškentu gdje je na pregovorima o Avganistanu.

Ukupno 23 zemlje, od kojih 16 članica Evropske unije (EU), odlučilo je da protjera 116 ruskih diplomata u okviru odgovora Zapada na "aferu Skripalj". Britanske vlasti smatraju Rusiju odgovornom za trovanje tog bivšeg dvostrukog špijuna, što Moskva kategorično demantuje.

"Mi ćemo odgovoriti, bez sumnje. Niko ne može da toleriše takav korak", dodao je Lavrov.

Bivši agent Sergej Skripalj i njegova ćerka su 4. marta nađeni bez svijesti u engleskom gradu Solzberiju. Njihovo stanje se od tada opisuje kao kritično.

Bonus video: