Popov: Ako vidite udare po dječjim igralištima, to je rezultat rada ukrajinskih antiprojektilskih sistema

Svi naši projektili bili su usmjereni na energetsku infrastrukturu, komunikacione centre i vojne štabove", rekao je Popov

8336 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Kijeva, Foto: Reuters
Detalj iz Kijeva, Foto: Reuters

Ruski poslanik i voditelj na državnoj televiziji Jevgenij Popov izjavio je danas da Rusija u Ukrajini nije gađala civilnu infrastrukturu već da su na meti bili energetska infrastruktura, komunikacioni centri i vojni štabovi.

Kako prenosi BBC, Popov je za udare po civilnim ciljevima, uključujući dječje igralište u Kijevu, okrivio ukrajinsku protivvazdušnu odbranu.

Rusija je danas zasula projektilima brojne obekte po Ukrajini, uključujući glavni grad Kijev, nakon što je dan ranije ogromna eksplozija djelimično raznijela drumsko-željeznički most preko Kerčkog moreuza, vezu Rusije sa poluostrvom Krim koje je Moskva anektirala 2014. godine.

"Naša vojska ne napada, ne zasipa projektilima gradove i civilnu infrastrukturu. Svi naši projektili bili su usmjereni na energetsku infrastrukturu, komunikacione centre i vojne štabove", rekao je Jevgenij Popov BBC-jevom Radiju četiri.

"Ako vidite neke projektile i udare po dječjim igralištima, to vam je rezultat rada antiprojektilskih sistema. Ukrajinskih sistema", dodao je Popov.

Bonus video: