Lavrov: Uskoro razgovori u proširenom formatu o Siriji

Lavrov je kazao da je nije postignut napredak uoči sledećih razgovora o sirijskom sukobu zbog pokušaja nekih zemalja da "izbjegnu neophodan posao i razgovore"
0 komentar(a)
Sergej Lavrov Jermenija, Foto: Reuters
Sergej Lavrov Jermenija, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.11.2015. 10:45h

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov najavio je danas da će uskoro biti razgovori u proširenom formatu o sirijskom sukobu i optužio neke države da pokušavaju da izbjegnu pregovore.

Lavrov je rekao da "lista igrača pokušava da pronađe zajednički jezik o sukobu u kome je ubijeno 250 hiljada ljudi i koji je narastao od razgovora bez presedana prošlog mjeseca u Beču".

"Biće još jedan sastanak u bliskoj budućnosti u proširenom formatu sa oko 20 zemalja i organizacija", najavio je Lavrov na konferenciji za novinare u glavnom gradu Jermenije.

Lavrov je kazao da je nije postignut napredak uoči sledećih razgovora o sirijskom sukobu zbog pokušaja nekih zemalja da "izbjegnu neophodan posao i razgovore".

"Čitav niz naših partnera i dalje pokušavaju da izbjegnu konkretan rad, razgovore i da ograniče pitanja, nekim apstraktnim pozivima na neophodnost odlaska (s vlasti sirijskog) predsjednika Asada", upozorio je Lavrov.

AFP podsjeća da je Vašington nedavno upozorio Moskvu da su protiv korišćenja avijacije da se potpomogne otpor Asadovog režima prema političkoj tranziciji u Siriji.

Bonus video: