Denis Rodman: Izvinjavam se, bio sam pijan

"Moj san o košarkaškoj diplomatiji brzo se raspao. Bio sam pijan. To nije opravdanje ali u vrijeme kada sam bio intervjuisan bio sam uznemiren"
1 komentar(a)
Denis Rodman, Foto: Beta/AP
Denis Rodman, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.01.2014. 09:19h

Američka košarkaška zvijezda Denis Rodman, koji boravi u Pjongjangu, izvinio se za komentare koje je iznio u intervjuu za CNN na račun otetog Amerikanca Keneta Baea.

Upitan u vezi Baea, kojeg u Sjevernoj Koreji drže od novembra 2012. godine zbog optužbi da je radio protiv Sjeverne Koreje, Rodman je odgovorio pitanjem "da li shvatate šta je Kenet Bae uradio... da li shvatate šta je učinio ovoj zemlji (Sjevernoj Koreji)".

"Želim da se izvinim", napisao je Rodman ističući da se najprije izvinjava porodici Keneta Baea, svojim saigračima i menadžmentu tima.

Rodman je naveo da preuzima punu odgovornost za svoje postupke, obrazlažući da je imao vrlo stresan dan jer su neki njegovi prijatelji košarkaši otišli zbog pritiska porodica i poslovnih partnera.

"Moj san o košarkaškoj diplomatiji brzo se raspao. Bio sam pijan. To nije opravdanje ali u vrijeme kada sam bio intervjuisan bio sam uznemiren. Bio sam premoren. Nije opravdanje, samo je istina", istakao je Rodman.

Rodmanu je zamjereno što ne upotrijebi svoje prijateljstvo sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom i pomogne otetom Amerikancu sjevernokorejskog porijekla, a Rodman je u intervjuu za CNN ukazao na krivicu Baea.

Baeova sestra, Teri Čung, izjavila je da njena porodica ne može da vjeruje šta je Rodman rekao i da je "jasno da on nema pojma o čemu priča".

Rodman je u srijedu otpevao Kimu pjesmu "Srećan rođendan", uoči početka košarkaške utakmice koju je tim bivših NBA igrača odigrao protiv tima Sjeverne Koreje.

Rodman je u intervjuu za CNN branio svoj odlazak u Pjongjang, ističući da će to "otvoriti vrata" te zatvorene zemlje.

Iako je svijet uzburkala vijest da je Kim nedavno pogubio svog teču, Rodman je u intervjuu izrazio "ljubav" prema sjevernokorejskom lideru.

Bonus video: