Kina: Seljaci tukli policiju, 27 policajaca povrijeđeno

Poslije hapšenja, oko 200 stanovinka Guangdžija zaustavilo je 11 policajaca i njihova tri vozila na magistralnom putu pored sela
74 pregleda 0 komentar(a)
Kina, Seljaci, Foto: Foreignpolicy.com
Kina, Seljaci, Foto: Foreignpolicy.com
Ažurirano: 23.10.2013. 15:57h

Žitelji jednog sela u Kini napali su i povrijedili 27 policajaca, nakon što su oni priveli dvojicu osumnjičenih za ilegalno pritvaranje ljudi.

Incident se dogodio u selu Guangdži u jugozapadnoj kineskoj provinciji Junan, pošto su policajci tamo uhapsili dva čovjeka zbog sumnje da su u utorak popodne u gradiću Đingčeng ilegalno pritvarali ljude i nanosili im povrede, saopštile su lokalne vlasti.

Poslije hapšenja, oko 200 stanovinka Guangdžija zaustavilo je 11 policajaca i njihova tri vozila na magistralnom putu pored sela.

Žitelji sela su potom napali policijsko pojačanje koje je poslato da sredi situaciju.

U sukobu je povrijeđeno 27 policajaca, od kojih su trojica zadobila teške povrede. Oni su prebačeni u bolnicu u gradu Kumningu, administrativnom centru Junana, ali jedan od povrijeđenih policajaca i dalje je u kritičnom stanju.

Nije poznato da li među žiteljima Guangdžija ima povrijeđenih, saopštila je policija, i potvrđuju zdravstvene službe.

Sedam policajaca bilo je opkoljeno u Guangdžiju, ali su tokom noći uspjeli da umaknu.

Preostalih 13 opkoljenih policajaca bezbjedno je danas popodne izašlo iz sela.

Vlada Kunmninga je saopštila da će vlasti poštovati zahtjeve žitelja Guangdžija u vezi sa njihovom imovinom kako bi njihovi pravni interesi bili zaštićeni.

Takođe je saopšteno da će se posljedice incidenta rješavati u skladu sa zakonom.

Bonus video: