Anadolija u mjestu u kojem je ubijen Al Bagdadi - svuda vidljivi tragovi borbe

Na snimcima Anadolije vide se srušene kuće, uništena vozila, ali i razmjere materijalne štete nastale tokom akcije
12870 pregleda 5 komentar(a)
Al Bagdadi, Foto: Reuters
Al Bagdadi, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.10.2019. 18:45h

Specijalna operacija tokom koje su američke snage u subotu uveče ubile Al Bagdadija trajala je četiri sata, piše Anadolija, prenosi N1.

Na snimcima Anadolije vide se srušene kuće, uništena vozila, ali i razmjere materijalne štete nastale tokom akcije. Vidljiva su i udubljenja nastala usljed detonacije.

AA snimila mjesto na kojem je navodno ubijen vođa ISIS-a al-Baghdadi

U akciji u kojoj je ubijen Al Bagdadi učestvovalo je osam američkih helikoptera i dvije bespilotne letjelice. Sa tla je na helikoptere ispaljeno nekoliko raketnih projektila i letjelice su se udaljile s te lokacije. Američke letjelice su se vratile na tu lokaciju poslije pola sata i nastavile sa napadima. Iz helikoptera su na tlo spušteni borci za koje se tvrdi da su američki specijalci.

Anadolija prenosi da je sukob na terenu trajao još dva i po sata. Američke letjelice potom su se, navodno, udaljile s mjesta događaja.

Medicinsko osoblje koje je izašlo na lice mjeta reklo je novinaru Anadolije da su vidjeli jednu kuću koja je u potpunosti uništena i nekoliko izgorelih šatora. Prema njihovim riječima, na licu mjesta je pronađeno sedam tijela, trojice muškarca, tri žene i jednog djeteta. Petorici ranjenika ukazana je pomoć.

Bonus video: