Sjeverna Koreja: Pogubljeno pet zvaničnika, jer su razbješnjeli Kim Džong Una?

Obavještajna služba Južne Koreje prenijela je poslanicima da je pet zvaničnika, koji su služili pod nedavno prognanim šefom državne bezbjednosti Sjeverne Koreje Kim Von Hongom, pogubljeno zbog lažnih izvještaja koje su predavali vođi Sjeverne Koreje
2 komentar(a)
Kim Džong Un, Foto: Reuters
Kim Džong Un, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.02.2017. 11:19h

Špijunska agencija Južne Koreje saopštila je da je Sjeverna Koreja pogubila pet viših zvaničnika bezbjednosti zbog toga što su navodno izdali lažne izvještaje koji su "razbješnjeli" vođu Sjeverne Koreje Kim Džon Una.

Obavještajna služba Južne Koreje prenijela je poslanicima da je pet zvaničnika, koji su služili pod nedavno prognanim šefom državne bezbjednosti Sjeverne Koreje Kim Von Hongom, pogubljeno zbog lažnih izvještaja koje su predavali vođi Sjeverne Koreje.

Za sada nije jasno kakve su tačno izvještaje podnosili, a obavještajna služba Južne Koreje nije saopštila kako je došla do podataka.

Južnokorejske špijune ne prati dosljedna reputacija prilikom izvještavanja o dešavanjima na visokom nivou u Sjevernoj Koreji, napominje AP.

Bivši šef državne bezbjednosti Sjeverne Koreje Kim Von Hong otpušten je u januaru, zbog sumnji o korupciji, zloupotrebi službenog položaja i mučenja koja su se dešavala dok je on bio na čelu agencije, ranije je saopštila Južna Koreja.

Sjeverna Koreja se za sada nije oglasila povodom optužbi o pogubljenjima.

Bonus video: