Sergej Brin već nosi Google naočare

Iako je projekat u fazi testiranja, Google je na svojoj društvenoj mreži Google Plus objavio kratak video snimak vezan za Project Glass
93 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2012. 10:04h

Suosnivač "Googlea" Sergej Brin uslikan je u petak na dobrotvornom događaju u San Fransusku sa najnovijim proizvodom iz kompanije - Google naočarima.

Ipak, kako je kazao poznati američki tech bloger Robert Skobl vjerovatno će proći mjeseci, ili čak godine, prije nego se ove naočare pojave na tržištu.

"Sergej mi nije dozvolio da nosim Google naočare, ali sam vidio kako pomoću njih on dobija informacije", napisao je Skobl na Twitteru.

Skobl i Brin

Iako je projekat u fazi testiranja, Google je na svojoj društvenoj mreži Google Plus objavio kratak video snimak vezan za Project Glass.

Film prenosi gledaoca iza uzanih naočara futurističkog izgleda, sa malim kamerama sa strane. One omogućavaju da se snimi neka scena iz spoljnjeg svijeta, kao što je plakat za određen koncert i da se na to doda virtuelni 3D sloj koji sadrži informacije s interneta, kao što su linkovi za prodaju karata za koncert sa plakata.

Mikrofoni integrisani u naočare omogućavaju obavljanje pristupa (poziva), glasovno, prema internet linkovima, bilo da se radi o redu vožnje, metorološkim podacima ili porukama prijatelja.

Galerija

Bonus video: