Lider u inovativnim terapijama i tretmanima

Odnos prema inovacijama imao je veoma važnu ulogu na putu Glosarija do najuspješnije veledrogerije u Crnoj Gori

7066 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Glosarij
Foto: Glosarij

U srcu Balkana, teritorijalno maloj Crnoj Gori, jedna veledrogerija ističe kao sinonim za inovacije i kontinuirani uspjeh. Glosarij ne samo da postavlja standarde u snabdijevanju ljekovima i medicinskom opremom, već je i lider u primjeni inovacija i visokih standarda poslovanja.

Rukovodeći se principima da je svaka prepreka ujedno i prilika za rast, svaki izazov – podsticaj za inoviranje, a svaki uspjeh rezultat zajedničkih napora svih članova tima – Glosarij se pozicionirao kao lider u snabdijevanju ljekovima, medicinskom opremom i ostalim farmaceutskim proizvodima.

Nije uvijek bilo lako osigurati lidersku poziciju, ali timskim radom, inoviranjem, upornošću i planiranjem – uspjeli smo postići zapažen uspjeh. Predanost razvoju i saradnji sa preko 300 regionalnih i globalnih brendova, kao što su Roche, Novartis, Merck Serono, MSD, Alkaloid, Jannsen, Krka, Takeda, Bayer, Astra Zeneca, Gedeon Richter, Kedrion, Servier, Siemens, Fresenius, i mnogim drugim uglednim svjetskim kompanijama, je samo jedan u nizu važnih preduslova koji nas čine liderima na tržištu. Kada tome dodamo efikasnost i činjenicu da je, recimo, garantovani rok isporuke ljekova i medicinskog materijala za dnevne relacije prema korisnicima u svim crnogorskim gradovima do 24 sata, dok se isporuka prema centralnoj regiji i primorju realizuje za svega par sati – jasno je da smo ulaganjem u nove tehnologije, kvalifikovanu radnu snagu i kreiranjem podsticajne radne atmosfere, obezbijedili uspjeh i ubjedljivu poslovnu poziciju.

Glosarij
foto: Glosarij

Jasna vizija i odlučnost

Treba istaći i to da je upravo Glosarij omogućio pacijentima pristup mnogim inovativnim terapijama i tretmanima i da je zahvaljujući toj činjenici Crna Gora prepoznata kao lider u regionu kada je u pitanju dostupnost inovativnih terapija.

Upravo zato, vrlo smo ponosni na činjenicu da se u srcu Balkana, teritorijalno maloj Crnoj Gori, jedna veledrogerija ističe kao sinonim za inovacije i kontinuirani uspjeh. Glosarij, najstarija najveća i najuspješnija veledrogerija u Crnoj Gori, ne samo da postavlja standarde u snabdijevanju ljekovima i medicinskom opremom, već je i lider u primjeni inovacija i visokih standarda poslovanja.

Glosarijev poslovni put započet je 1992. godine na Cetinju i od samog početka je praćen jasnom vizijom i odlučnošću. Kroz sve ove godine, ostali smo dosljedni univerzalnim principima poslovanja, korektnom odnosu prema svima s kojima sarađujemo, te visokim standardima i profesionalizmu. Već u ranoj fazi razvoja kompanije, a danas brojimo 32 godine poslovanja, bilo je jasno da će jedan od naših ključnih strategija poslovanja biti ulaganje u inovacije, unaprjeđenje efikasnosti cjelokupnog sistema i kontinuirano ulaganje u rast i razvoj, kako kompanije, tako i društvene zajednice. Prva smo veledrogerija u Crnoj Gori koja je dobila GDP certifikat „Dobre distributivne prakse“, a isto tako i prva u regionu koja je ispunila najstrože zahtjeve ISO 9001:2015 standarda kvaliteta. Naša predanost zaštiti okoline rezultirala je respektabilnim EURO CERT ISO 14001 sertifikatom.

Dalje, tri decenije uspješnog poslovanja zaokružili smo izgradnjom modernog sjedišta u Podgorici, koje se ističe visokom energetskom efikasnošću, najsavremenijim biznis menadžment sistemom, te modernim enterijerom kojim smo maksimalno unaprijedili uslove za rad i produktivnost. U sistemu Glosarija radi preko 400 zaposlenih, a ponosimo se uglavnom mladim kolektivom visokoobrazovne strukture izuzetne profesionalnosti i radne etike.

Dodatno, efikasnost, brzina, sigurnost i najviši standardi poslovanja posljednjih godina zaokruženi su maksimalnom modernizacijom skladišnog prostora i transporta pa tako:

Glosarij u svakom trenutku lageruje preko 10 000 različitih farmaceutskih i medicinskih artikala.

Raspolaže sa preko 2000 m² najsavremenijeg skladišno-magacinskog prostora u kojem je smješteno više od 1500 paletnih pozicija.

Glosarij
foto: Glosarij

Korak ispred vremena

Dodatno, za čuvanje proizvoda u režimu hladnog lanca na raspolaganju je 5 rashladnih komora sa 24-satnim monitoringom prethodno validiranih i atestiranih artikala.

Posjedujemo 20 namjenskih vozila za prevoz ljekova i medicinskih sredstava maksimalno opremljenih najmodernijim rashladnim sistemima sa kompletnim monitoringom transporta.

Cjelokupni magacinski kapaciteti, u potpunosti, zadovoljavaju GDP i GSP standarde, izdavanje robe je maksimalno unaprijeđeno naprednim PDA sistemom, a kako smo i prethodno istakli isporuke ljekova i medicinske opreme su efikasne, brze i pouzdane.

Prepoznajući važnost ulaganja u društvenu zajednicu, naša kompanija je uvijek bila usmjerena na podršku obrazovanju. Ta podrška se manifestuje kroz kontinuirano stipendiranje učenika i studenata slabijeg imovinskog stanja, kao i kroz dodjelu stipendija nadarenim studentima. Osim toga, posvećeni smo i sportskim klubovima, reprezentacijama i drugim humanitarnim aktivnostima. Kroz sve ove godine, aktivno pratimo i pažljivo osluškujemo potrebe naših građana i trudimo da pomognemo pojedincima i zajednicama kojima je pomoć neophodna.

Da zaključimo, kao lider u domenu farmacije u Crnoj Gori u 32 godine, naša kompanija je uglavnom poslovala korak ili dva ispred vremena. Kroz predan rad, inovativne pristupe i posvećenost društvenoj zajednici, postavili smo standarde kako u poslovnom svijetu, tako i u oblasti zdravstva. Idemo dalje, nastavljamo da unapređujemo, prije svega, one segmente poslovanja koji se direktno odražavaju na kvalitet života naših građana i da ostvarujemo pozitivan uticaj na društvo u cjelini.

Glosarij
foto: Glosarij

Upravo Glosarij je omogućio pacijentima pristup mnogim inovativnim terapijama i tretmanima i da je zahvaljujući toj činjenici Crna Gora prepoznata kao lider u regionu kada je u pitanju dostupnost inovativnih terapija

Prva smo veledrogerija u Crnoj Gori koja je dobila GDP certifikat „Dobre distributivne prakse“, a isto tako i prva u regionu koja je ispunila najstrože zahtjeve ISO 9001:2015 standarda kvaliteta. Naša predanost zaštiti okoline rezultirala je respektabilnim EURO CERT ISO 14001 sertifikatom.

10.000 različitih farmaceutskih i medicinskih artikala Glosarij lageruje u svakom trenutku

5 rashladnih komora sa 24-satnim monitoringom prethodno validiranih i atestiranih artikala koristi se za čuvanje proizvoda u režimu hladnog lanca