SDT donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv 21 osobe zbog krijumčarenja ljudi

SDT je kako se navodi dalo nalog da se uhapsi 17 lica, dok je jedna osoba nedostupna državnim organima Crne Gore
5482 pregleda 4 komentar(a)
Ispred CB Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ispred CB Podgorica, Foto: Zoran Đurić

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv 21 osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Po nalogu SDT-a službenici Specijalnog policijskog odjeljenja i Odsjeka za suzbijanje trgovine ljudima i sprječavanje krijumčarenja i ilegalnih migracija Uprave policije podnijeli su krivičnu prijavu protiv 21 osobe.

Iz SDT saopšteno je da je prijava podnijeta protiv Š.N, S.M, G.I, J.R, M.G, N.D, M.N, V.N, V.G, R.Z, P.M, A.D, D.O, V.P, C.D, R.A, B.M, V.M, M.M, V.B. i J.J.

SDT je kako se navodi dalo nalog da se uhapsi 17 lica, dok je jedna osoba nedostupna državnim organima Crne Gore.

Navodi se da su protiv dvije osobe u toku postupci pred pravosudnim organima drugih država, dok je protiv jedne u toku postupak pred nadležnim organima Crne Gore.

"Sva lica koja su lišena slobode u zakonskom roku su sprovedena u Specijalno državno tužilaštvo, radi saslušanja, nakon čega im je Specijalni tužilac odredio zadržavanje do najduže 72 časa od časa lišenja slobode", kaže se u saopštenju.

SDT je, kako se navodi, sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici podnijelo predlog za određivanje pritvora protiv deset osoba, dok je u odnosu na jednu koja nije dostupna, nadležnim državnim organima stavljen i predlog za donošenje naredbe za raspisivanje potjernice.

Protiv osam osoba sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici podnijet je predlog za izricanje mjere nadzora – obaveza povremenog javljanja određenom državnom organu i privremeno oduzimanje putne isprave.

Bonus video: