Bojović i Vojinović prijetili i napali pripadnika bezbjednosne službe?

Iz Uprave policije saopšteno je da su nikšićki policajci obavješteni da u blizini zgrade Osnovnog suda nekoliko lica narušava javni red i mir, nakon čega su izašli na lice mjesta

24005 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Nikšićani Radosav Bojović (28) i Ivan Vojinović (39) koje policija označava bezbjednosno interesantnim licima, uhapšeni su zbog sumnje da su vrijeđali, a potom i napali pripadnika bezbjednosne službe D.Ć. (51).

Iz Uprave policije saopšteno je da su nikšićki policajci obavješteni da u blizini zgrade Osnovnog suda nekoliko lica narušava javni red i mir, nakon čega su izašli na lice mjesta:

"I legitimisali lica koja je zatekla i to službenika bezbjednosne službe D.Ć. (51), V.N. (61), bezbjednosno interesantno lice I.V. (39) i bezbjednosno interesantno lice R.B. (28). Nakon sprovedene kriminalističke obrade utvrđeno je da su bezbjednosno interesantna lica I.V. i R.B upućivali riječi uvrjedljive sadržine D.Ć. i V.N. Nakon legitimisanja D.Ć. kao pripadnika bezbjednosne službe verbalni sukob se nastavio, a zatim je i R.B. fizički napao D.Ć. nanoseći mu povrede koje su konstatovane u ljekarskoj dokumentaciji", piše u saopštenju.

Iz UP ističu da se tužilac izjasnio da u radnjama Vojinovića ne postoje elementi krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti:

"Dok se kod lica R.B. stiču elementi krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, te je naložila da se ovo lice liši slobode. R.B. je uz krivičnu prijavu prveden nadležnom tužiocu. Nikšićka policija je lišila slobode I.V. zbog počinjenog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru – ometanje ili omalovažavanje policijskog službenika, na štetu D.Ć., te i prekršaja iz člana 7 istog Zakona – vrijeđanje i drsko ponašanje na štetu V.N.", saopšteno je iz UP.

Bonus video: