Knežević: U slučaju Jadranski sajam nijesu oštećeni ni Opština Budva ni manjinski akcionari

"To je parcela koju sada kontrolišu Milo Đukanović, Brano Gvozdenović i njegovi sin i drago mi je što će jedan epilog reketretiranja stranih investitora doći na dnevni red. Trebao je da se gradi kompleks, ali su Đukanović i Gvozdenović to prebacili na lažne firme u inostranstuvu", rekao je Knežević

4773 pregleda 1 komentar(a)
Duško Knežević, Foto: Filip Roganović
Duško Knežević, Foto: Filip Roganović

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević kazao je da mu je drago što je otvorena istraga za Jadranski sajam, ali i istakao da "nijesu oštećeni ni opština Budva, ni manjinski akcionari".

"To je parcela koju sada kontrolišu Milo Đukanović, Brano Gvozdenović i njegovi sin i drago mi je što će jedan epilog reketretiranja stranih investitora doći na dnevni red. Trebao je da se gradi kompleks, ali su Đukanović i Gvozdenović to prebacili na lažne firme u inostranstuvu", rekao je Knežević za televiziju A1.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević kazala je na današnjoj konferenciji za medije da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podnijelo krivičnu prijavu protiv biznismena Duška Kneževića u predmetu Jadranski sajam.

Knežević je rekao i "da je sada panika među određenim strukturama u državi jer bi uskoro trebao da se vrati u Crnu Goru".

"Plaše se mog dolaska u Crnu Goru. Moji advokati su podnijeli zahtjev da mi se ukine lokalna potjernica i da dođem u Crnu Goru i svjedočim. Nadam se da će do mog dolaska biti formirana vlast i da će ljudi koji su bili produžena ruka prošlog režima otići sa funkcija, tako da je sigurno sada panika među njima, jer oni ne mogu da dokažu ništa, pa izmišljaju stvari preko lažnih svjedoka, pokušavajući da me optuže, što je u ostalom i Interpol potvrdio", rekao je Knežević za A1.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je danas da su od Interpola iz Liona dobili objašnjenje zbog čega je ukinuta potjernica protiv biznismena Duška Kneževića, te da "pregledaju tu dokumentaciju".

Knežević je naveo i da "SDT sada ne pominje e-komerc".

"Pokušava se prekriti velika pljačka iz e-komerca, gdje su oko 70 miliona SDT i Centralna banka (CBCG) opljačkali. Više se ne pominju krivične prijave za e-komerc i niko se njime ne bavi, a zbog toga je uništena banka, banka koja je imala najrazvijeniji sistem e-komerca na Balkanu i koja bi u eri pandemije mogao da bude veliki prihod za Crnu Goru, čak veći od turizma“, zaključio je Knežević.

Bonus video: