Ko je trčao za Kurtagićem?

Prema tužilačkom aktu, Tarhaniš je 9. januara oko 2.30 časova, u Ulici maršala Tita u Rožajama, u blizini benzinske pumpe “Eko”, sa još jednom neidentifikovanom osobom, pokušao da ubije Kurtagića

5800 pregleda 0 komentar(a)
Optuženog Tarhaniša juče dovode na suđenje, Foto: Jadranka Ćetković
Optuženog Tarhaniša juče dovode na suđenje, Foto: Jadranka Ćetković

Na video-snimcima se vide dvije osobe koje trče za bijelima automobilom, od kojih prvi ima kačket, koji je, prema riječima oštećenog Mensura Kurtagića iz Rožaja, na glavi u noći njegovog ranjavanja nosio sugrađanin Elvedin Tarhaniš.

To je zapažanje državne tužiteljke Ljubinke Madžgalj, u bjelopoljskom Višem sudu, u nastavku suđenja Tarhanišu, koji odgovara zbog pokušaja ubistva Kurtagića...

Ona je to saopštila nakon što su u sudnici prezentovani video-snimci sa nadzornih kamera izuzetih sa benzinske pumpe i Vatrogasne stanice u Rožajama.

Prema tužilačkom aktu, Tarhaniš je 9. januara oko 2.30 časova, u Ulici maršala Tita u Rožajama, u blizini benzinske pumpe “Eko”, sa još jednom neidentifikovanom osobom, pokušao da ubije Kurtagića.

”Sa sve tri izuzete kamere vidi se kako dva lica trče za bijelim automobilom u istom pravcu, dok u jednom trenutku jedan od njih ostavlja ili uzima neki predmet pored puta”, kazao je sudija Ivan Adamović.

Advokat optuženog Rešad Muzurović ocijenio je da snimci nijednim detaljem ne potrđuju da je njegov branjenik lice sa video zapisa, podsjećajući da su otac, majka, brat i supruga potrdili da je u vrijeme pucnjave na Kurtagića bio kući.

Tarhaniš je ranije kazao da nije pucao u Kurtagića, tvrdeći da su u dobrim odnosima.

Analizom tragova pucanja, Forenzički centar utvrdio je prisustvo GSR čestica na lijevoj šaci Tarhaniša, što ukazuje na mogućnost da je bio povezan sa ispaljenjem hica iz vatrenog oružja.

U izvještaju Odjeljenja bezbjednosti Rožaje, koj je pročitan juče, navodi se da je oštećeni kritične večeri bio pod dejstvom narkotika - marihuane i kokaina.

Prema optužnici, Tarhaniš je te večeri prišao zaustavljenom automobilu “pežo 206”, kojim je upravljao oštećeni, i iz vatrenog oružja nepoznate marke kalibra 7,62 milimetra ispalio projektil u njegovom pravcu:

”Koji ga je pogodio i nanio mu laku tjelesnu povredu u vidu strijelnog okrznuća u predjelu desne bočne strane grudnog koša, i strijelne rane prostreline lijeve butine, sa ulaznom ranom u predjelu srednje trećine butine i izlaznom ranom u predjelu zadnje strane donje trećine butine. Za to vrijeme nepoznato lice je drvenom palicom dužine 82 centimetra polomilo zadnje vjetrobransko staklo na vozilu, a nakon što je oštećeni uspio da zatvori vrata i krene vozilom. Tarhaniš je sa tim nepoznatim licem nastavio da trči za njim i da ispaljuje hice u njegovom pravcu, čime je izvršio krivično djelo pokušaj ubistva u saizvršilaštvu”.

Bonus video: