Uprava carina: Zaplijenjena veća količina krijumčarene robe i obuće, Rožajac pobjegao

Vršena kontrola na putu Adrijevica – Mateševo

5993 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Carinici i policajci zaplijenili su u Barama Kraljskim veću količinu krijumčarene tekstilne robe i obuće, vrijednosti 20.680 eura, dok je Rožajac F.B. (42) koji je vozio auto u kome su se roba i obuća nalazile pobjegao.

To je saopšteno iz Uprave carina.

Krijumčarena roba
foto: Uprava carina

U saopštenju se navodi da su službenici Uprave carina – Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja u saradnji sa službenicima Uprave policije – Graničnom policijom, RGCP - Sjever, u cilju suzbijanja sive ekonomije a postupajući po operativnim informacijama, u noći između utorka, 20. februara i srijede, 21. februara, vršili kontrolu na putu Adrijevica – Mateševo.

Krijumčarena roba
foto: Uprava carina

"Tom prilikom u mjestu Bare Kraljske, zatečeno je vozilo iz kojeg se lice koje je upravljalo vozilom udaljilo od vozila neposredno prije dolaska carinskih i policijskih službenika. Daljim operativnim radom utvrđeno je da je vozilom podgoričkih registarskih oznaka upravljalo lice F.B. (42) iz Rožaja. Pregledom vozila pronađena veća količina tekstilne robe i obuće, ukupne vrijednosti 20.680,00 eura. S obzirom da se radi o robi bez dokaza o porijeklu carinski službenici su oduzeli predmetnu robu a predmet predali na dalje postupanje policijskim službenicima Jedinice za suzbijanje ekonomskog kriminaliteta Bijelo Polje kojI će u komunikaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kolašinu preduzeti dalje korake", piše u saopštenju.

Bonus video: