U Beranama uhapšen policajac, pronađen zasad marihuane i pištolj u ilegalnom posjedu

Ž.B. je po nalogu tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga

20086 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Policija je na imanju u vlasništvu Ž.B. (49), službenika Uprave policije, pronašla zasad od 36 stabljika biljke nalik na marihuanu.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Sjever" su postupali po operativnim saznanjima u reonu sela Dragosava.

"Ovom prilikom policijski službenici su na imanju u vlasništvu Ž.B. (49), službenika Uprave policije, pronašli zasad od 36 stabljika biljke zelene boje nalik na opojnu drogu marihuanu. Osim zasađenih stabljiki pronađeni su i predmeti za koje se sumnja da su korišćeni za uzgoj i zalivanje pronađenih biljaka. Pronađene stabljike i plastične posude sa vodom su izuzete sa lica mjesta radi potrebnih vještačenja", saopšteno je iz policije.

Ž.B. je po nalogu tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Dodaje se da su policjci u Beranama izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi njihov kolega kao i njegovog putničkog vozila.

"Tom je prilikom pronađena laboratorija za proizvodnju marihuane i saksije sa zasadima marihuane, a pretresom vozila pronađen je pištolj marke M57 kalibra 7,62 mm s okvirom od osam komada municije, u ilegalnom posjedu".

U saopštenju Uprave policije piše da se Ž.B. tereti i za krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i ekaplozivnih materija.

Bonus video: