UP: Krivične prijave protiv tri osobe zbog nedozvoljene trgovine, pronađeno preko 300 kilograma duvana

Prijave protiv M.Č. (45) iz Ulcinja, B.L. (50) i M.K. (64)

5625 pregleda 2 komentar(a)
Zaplijenjeni duvan, Foto: Uprava policije
Zaplijenjeni duvan, Foto: Uprava policije

Crnogorska policija podnijela je krivične prijave protiv tri osobe zbog nedozvoljene trgovine, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako se navodi, službenici Sektora granične policije i Sektora za borbu protiv kriminala su juče u mjestu Šas pronašli vozilo marke VW Passat i u njemu pronašli 306,9 kilograma rezanog duvana.

Dodaju da su daljim radnjama službenici granične policije došli do saznanja da je vlasnik vozila M.Č. (45) iz Ulcinja.

"Tužilac koji je obaviješten o događaju kvalifikovao je krivično djelo nedozvoljena trgovina, te je protiv ovog lica podnijeta krivična prijava i od njega su privremeno oduzeti mobilni telefon, vozilo, kao i rezani duvan", piše u saopštenju.

Pljevaljska policija je u saradnji sa službenicima Sektora granične policije, podnijeli krivičnu prijavu i protiv B.L. (50) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena trgovina i krivično djelo falsifikovanje isprave, kao i protiv M.K. (64) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave.

"Naime, u vozilu kojim je upravljao B.L. policija je pronašla neovlašćeno pribavljenu akciznu robu. Osim toga, B.L. je sa ciljem prikrivanja porijekla robe sačinio neistinitu i upotrijebio kao pravu ispravu – otpremnicu. Na taj je način B.L., kako se sumnja, izvršio krivična djela koja mu se stavljaju na teret, dok je M.K. u svojstvu odgovornog lica u jednom privrednom društvu iz Pljevalja, u cilju prikrivanja porijekla ove robe, izdao neistinitu ispravu, fiskalni račun u iznosu od 1.920 eura", piše u saopštenju.

Bonus video: