Podgorica: Policija procesuirala četiri osobe zbog krađa

"Policija preduzima dalje mjere i radnje u koordinaciji sa postupajućim tužiocem u vezi navedenih lica", navodi se u saopštenje

6475 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija procesuirala je četiri osobe zbog odvojenih slučajeva krađa, saopšteno je iz Uprave policije.

"Službenici Regionalnog centra bezbjednosti ,,Centar“ – Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, su preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, procesuirali četiri lica.

Službenici Stanice kriminalističke policije za suzbijanje imovinskog kriminaliteta, su lišili slobode lice J.D. (41) i protiv njega podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa na štetu jednog maloprodajnog objekta u Podgorici, na način što je kroz otvoreni prozor ušao u prostorije objekta i otuđio novac u iznosu od 736 eura", navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da su policijski službenici lišili slobode i I.R. (43), zbog sumnje da je izvršio krivično djelo razbojnička krađa na "način što je oštećenom uz prijetnju nožem otuđio novac, a potom mu zadao udarac pesnicom i udaljio se u nepoznatom pravcu".

"Osim toga, zbog sumnje da su izvršili četiri krivična djela teška krađa na štetu više lica iz Podgorice, policijski službenici su Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv dva lica, O.I.(37) i U.E.(33), državljana Gruzije. Oni su, kako se sumnja, u periodu od 28. decembra 2023. godine do 8. januara 2024. godine, iskoristivši odsustvo vlasnika stanova, ulazili u stanove iz kojih su otuđivali zlatni nakit, satove, novac i druge stvari.

Navedena lica se trenutno nalaze u pritvoru u Republici Albaniji zbog drugih krivičnih djela, a od njih su oduzeti predmeti koji su otuđeni u Crnoj Gori. Policija preduzima dalje mjere i radnje u koordinaciji sa postupajućim tužiocem u vezi navedenih lica", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: