Fudbaler teško povrijeđen u tuči u Budvi

Jedan od aktera tuče u Budvi i sin šefa obezbjeđenja premijera Spajića

70183 pregleda 97 reakcija 36 komentar(a)
Još se čeka odluka tužioca: Pogled na Budvu (ilustracija), Foto: Shutterstock Foto
Još se čeka odluka tužioca: Pogled na Budvu (ilustracija), Foto: Shutterstock Foto

Šta se sve danima događalo na relaciji budvanska policija - Osnovno državno tužilaštvo Kotor i kada je tužilac obaviješten o tuči koja se dogodila u noći između petka i subote u Budvi, znaće se narednih dana kada iz svih institucija stignu zvanični odgovori o slučaju.

Uprava policije u nezvaničnim informacijama “Vijestima” navela je da je u prvim danima jula Podgoričanin Andrija Milačić, sin službenika UP Saše Milačića - šefa obezbjeđenja premijera Milojka Spajića, trebalo u redovnoj proceduri da odgovara za prekršaj zbog narušavanja javnog reda i mira.

Međutim, navodno, do obrta je došlo u utorak nakon što je fudbaler Amar Abazović nakon pregleda u Kliničkom centru dostavio medicinsku dokumentaciju da su mu u tuči, ispred diskoteke “Omnija” u Budvi, nanijete teške tjelesne povrede.

Zbog toga je, kako je objašnjeno u vrhu UP, tužilac ponovo konsultovan, nakon čega je donio odluku da se protiv Milačića i njegovog prijatelja Omara Ramovića podnesu krivične prijave zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.

Zvanični odgovor “Vijestima” iz UP juče nije stigao, a iz te institucije nije poslato ni saopštenje za javnost.

Tužiteljka i portparolka ODT-a Kotor Tijana Čelanović juče je oko 13.30 časova poslala odgovor “Vijestima” u kojem je navedeno da tužilaštvo još ocjenjuje da li se u radnjama stiču elementi krivičnog djela.

“U vezi sa Vašim pitanjima, obavještavamo Vas da je dežurni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru obaviješten o predmetnom događaju od strane OPS UP OB Budva, da je dao uputstva policiji da preduzmu neophodne radnje radi utvrđivanja okolnosti predmetnog događaja, a radi ocjene da li se u radnjama nekog lica stiču elementi krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, piše u odgovoru Čelanović.

Nakon toga “Vijesti” su naknadno od ODT-a u Kotoru tražile precizne i konkretne informacije - kada su iz budvanske policije obavijestili dežurnog tužioca o slučaju i kada je tužilaštvo dobilo informacije da su fudbaleru u tuči nanijete teške tjelesne povrede.

“Dežurni državni tužilac obaviješten je o predmetnom događaju od strane UP OB Budva, neposredno nakon što se isti dogodio”, napisala je Čelanović.

Tuča u blizini diskoteke dogodila se 29. juna u 4.40 časova, a na snimcima, koje je policija uzela, prema nezvaničnim informacijama iz te institucije, vidi se kako Milačić, Ramović i još neke neidentifikovane osobe brutalno udaraju dvojicu mladića iz Podgorice - Abazovića i A. M. (20)

Povrijeđeni Abazović iste je noći odvezen u Hitnu pomoć Budva, ali dok je čekao red, navodno je otišao prije nego su ga ljekari pregledali.

Nezvanični podaci iz UP govore da je policija u Budvi navodno odmah identifikovala aktere, uzela izjave, sačinila zapisnik i narednog dana obavijestila tužioca u Kotoru o događaju.

Tada se dežurni tužilac navodno izjasnio da policija protiv Ramovića i Milačića u redovnoj proceduri podnese prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira.

“Vijestima” je u UP nezvanično rečeno da u ovom slučaju nije bilo nikakvog zataškavanja već da je do promjene kvalifikacije djela navodno došlo u utorak nakon što je Abazović pregledan u KC-u.

Bonus video: