Krivične prijave protiv Novljana osumnjičenih za krađu i nanošenje teške tjelesne povrede

D.K.(28) je osumnjičen da je otuđio tri električna trotineta u Igalu, a M.M.(30) da je sugrađaninu zadao udarac u predjelu glave i tom prilikom mu nanio tešku tjelesnu povredu

6223 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija u Herceg Novom identifikovala je 28-ogodišnjeg D.K. iz tog grada kao osumnjičenog za krađu tri električna trotineta u Igalu u drugoj polovini avgusta ove godine, čija vrijednost je procijenjena na 1.200 eura. Protiv njega je podnesena krivična prijava, kao i protiv M.M. (30) za koje se sumnja da je početkom avgusta nanio tešku tjelesnu povredu sugrađaninu, saopšteno je iz Uprave policije.

"Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti 'Jug' - Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, su preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata rasvijetlili tri krađe.

Preduzimanjem operativnih i drugih mjera i radnji iz svoje nadležnosti, policijski službenici su identifikovali lice D.K.(28) iz Herceg Novog, za kog se sumnja da je u drugoj polovini avgusta ove godine, izvršio tri krivična djela krađa, na način što je koristio odsustvo pažnje oštećenih i od istih otuđio tri električna trotineta u Igalu, koji su ukupne materijalne vrijednosti 1,200 eura", navodi se u saopštenju policije.

Iz policije su kazali da su policijski službenici Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeli krivičnu prijavu protiv D.K., zbog sumnje da je izvršio tri krivična djela krađa. Predmetni trotineti su pronađeni i vraćeni vlasnicima.

Takođe, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi su Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeli krivičnu prijavu protiv jednog lica zbog nanošenja teških tjelesnih povreda, navodi se u saopštenju.

"Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, policijski službenici su došli do saznanja da je M.M.(30) iz Herceg Novog, 05.08.2023. godine, izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu jednog lica iz Herceg Novog. On je, kako se sumnja, navedeno krivično djelo izvršio tako što je, nakon kraće verbalne rasprave sa oštećenim licem, istom zadao udarac u predjelu glave, i tom prilikom mu nanio tešku tjelesnu povredu koja je konstatovana u izvještaju ljekara specijaliste", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: