Radović: Supruga V.Đ. i tokom trudnoće trpjela nezamislivo nasilje

"To je, između ostalog, podrazumijevalo psihičko i fizičko maltretiranje i zlostavljanje, preko 20 napada s direktnim ugrožavanjem života, davljenje, prijetnje napunjenim službenim pištoljem...", kazala je direktorica NVO Sistem

5262 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nakon što je u petak uhapšen Podgoričanin V.Đ. koji je osumnjičen da je je u dužem vremenskom periodu tukao suprugu, davio je i prijetio da će je ubiti, direktorica NVO Sistem Neda Radović je saopštila da ono sa čim javnost nije upoznata, a što bi sve nas kao društvo trebalo da zabrine, je činjenica da je to "duže vrijeme" period od skoro godinu dana (od čega i devet mjeseci tokom trudnoće) tokom kojeg je supruga trpjela nezamislivo brutalno nasilje.

"To je, između ostalog, podrazumijevalo psihičko i fizičko maltretiranje i zlostavljanje, preko 20 napada s direktnim ugrožavanjem života, davljenje, prijetnje napunjenim službenim pištoljem, itd. Crna Gora je mala država i koliko je to njena ljepota, toliko je to i njeno prokletstvo. Jer u Crnoj Gori žena nerijetko, kada se i ohrabri da prijavi nasilnika, umjesto da bude zaštićena, a nasilnik automstski procesuiran, dobije 'prijateljski savjet' od onih kod kojih prijavljuje da se vrati kući.

Da li znate da je velika šansa da, ako je nasilnik zaposlen u sistemu bezbjednosti, umjesto zadržavanja dobije poziv od kolega da je prijavljen? Da li znate šta slijedi žrtvi kad se vrati kući nakon toga? Da li uopšte razmisljate da na taj način sjutra možete biti direktni saučesnik u ubistvu i neko ko podržava nasilje? Da li biste to uradili da je u pitanju vaš član porodice? Da li se imalo stidite i zašto ne?", pitala je Radović.

Da je i veća država od Crne Gore, previše je, kaže ona.

"Da je i lošiji sistem od crnogorskog, neozbiljno je. Da je i nerazvijenija država od Crne Gore, sramota je", zaključuje Radović.

Bonus video: