Bratić objavila da joj je prijećeno da je treba "u sanduku vratiti" u Hercegovinu, Ujedinjena traži reakciju nadležnih

Ona je poručila da će biti prinuđena da se brani "svim sredstvima, kako na mrežama, tako i van njih"

12790 pregleda 233 reakcija 35 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Ujedinjena Crna Gora je saopštila da je predsjednica poltičkog savjeta te partije, bivša ministarka prosvjete, nauke kulture i sporta Vesna Bratić bila meta prijetnje na društvenim mrežama.

Bratić je na Iksu podijelila fotografiju jučerašnje objave korisnika te društvene mreže koji je, kako je navela, u međuvremenu suspendovan, a u kojoj se, uz druge uvrede, navodi da je treba "u sanduku vratiti" u Hercegovinu.

Ona je upitala Ministarstvo unutrašnjih poslova da li je to prijetnja smrću i imaju li odjeljenje koje može naći tog korisnika, ali i poručila da će "poslije četiri godine bestijalnog ponašanja na mrežama i van mreža i nikakve zakonske zaštite", biti prinuđena da se brani "svim sredstvima, kako na mrežama, tako i van njih."

Predsjednik Ujedinjene Goran Danilović je saopštio da je sramota za državu i institucije da "jedna žena trpi ovakvo iživljavanje umobolnih ljudi".

"Da se ovo dešava bilo kojoj ženi, bilo kojoj političarki, aktivistkinji NVO, izuzev Vesni Bratić, profesorici Univerziteta Crne Gore, bivšoj ministarki prosvjete, predsjednici Političkog savjeta Ujedinjene Crne Gore, svi mediji bi brujali o tome i tražili da se pod hitno nađe 'ovaj junak' što bi da je vrati u sanduku za Hercegovinu. Sramota je za Crnu Goru, njenu Vladu, istažne organe, tužilaštvo, Skupštinu, da jedna žena trpi ovakvo iživljavanje umobolnih ljudi. Tražimo da se reaguje. Tražimo da se ovaj junak-kukavica, ovo ljudsko dno, nađe, privede i kazni, a usput objasni sve što se tiče 'sanduka', 'četničkih majki' i 'je**ne Hercegovine'", naveo je Danilović.

Bonus video: