"Nisam Željko Lazović koji se pominje u tekstu, nemam veze sa švercom cigareta"

Reagovanje na jučerašnji tekst Vijesti

7619 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nikšićanin Željko Đ. Lazović (60), nastanjen u Tivtu, saopštio je da on nije Željko Lazović koji se pominje u tekstu "Šta se na Skaju pisalo o švercu cigareta: Za 15 godina po šleper cigareta“.

"Povod mog obraćanja je jučerašnji članak objavljen i u dnevnim novinama i na portalu nezavisnog dnevnika Vijesti, pod naslovom 'Šta se na SKAJU pisalo o švercu cigareta: Za 15 godina po šleper cigareta'. Tačnije, dio pomenutog članka u kojem se u kontekstu šverca cigareta navodno citira prepiska izvjesnog Zigija i navodi kako, takođe izvjesnom 'Letvi daju Željko Lazović i ... 200 kartona nedjeljno ...'.

"Imajući u vidu da u preostalom dijelu članka nisu navedeni bliži podaci o Željku Lazoviću koji se pominje, a da ja potičem iz malobrojnog bratstva Lazovića iz Nikšića (svega 4 porodice), u kojem nema drugog Željka Lazovića osim mene, nalazim za shodno da, pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću, javno izjavim da ja nisam, niti mogu biti 'Željko Lazović' koji nekome daje nekakve kartone cigarareta. Ugostitelj sam koji nikakve veze sa švercom, tranzitom, prodajom, kupovinom, itd. 'kartona cigareta' nemam, niti sam ikada imao. Da paradoks bude veći, nepušač sam koji u životu nije čak ni 'zapalio' cigaretu.

"U ovom trenutku mi nije poznato da li je citirana prepiska zaista vjerodostojna, da li se ista odnosi na neko drugo lice istog imena i prezimena ili je u pitanju kleveta. Ali mi je zato 'poznato' da ću preduzeti sve zakonom dozvoljene radnje da saznam šta je istina i zaštitim čast i dostojanstvo. I lično i porodično.

"S tim u vezi, smatram da je krajnje neprofesionalno i neodgovorno navoditi nečije 'puno' ime i prezime, u izrazito negativnom kontekstu (organizovanog bavljenja kriminalom), bez bližeg pojašnjenja o kojem se licu zaista radi. Kod običnog čovjeka (kakvog sebe smatram), takvo postupanje izaziva ogromno uznemirenje i stres. Podrazumjeva se da isti osjećaj imaju i članovi moje uže i šire porodice. A sve to prati nelagoda u okruženju u kojem se nalazimo, potreba za pravdanjem i objašnjavanjem u komunikaciji sa drugim ljudima, itsl. Ni krivih, ni dužnih.

"Živimo u vremenu gdje preovladava mišljenje da čast i dostojanstvo sve manje vrijede, ali za mene su to i dalje vrijdnosti koje nemaju cijenu. Zbog toga, iako sam svjestan da je medijski prostor zatrpan brojnim saopštenjima, demantijima i reagovanjima, imao sam 'ljudsku' potrebu da i moje obraćanje bude javno objavljeno", piše u njegovom reagovanju.

Bonus video: