"Pao" albanski državljanin: Pokušao da unese oko 17 kg heroina u Crnu Goru?

Aluši je osumnjičen da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
5462 pregleda 2 komentar(a)
Oduzeta droga, Foto: Uprava policije
Oduzeta droga, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 05.02.2019. 11:55h

Državljanin Albanije Erjon Aluši (35) uhapšen je sinoć na Graničnom prelazu Božaj na ulazu u Crnu Goru iz Albanije, nakon što je u njegovom vozilu pronađeno i oduzeto oko 17 kilograma heroina.

Iz Uprave policije i Uprave carina saopšteno je da se procjenjuje da je u uličnom prometu vrijednost oduzetog heroina oko pola miliona eura.

Aluši je osumnjičen da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Policijski službenici OGB Tuzi i carinski službenici CI Božaj su 4.2.2019. godine oko 21,40 časova, kontrolisali teretno vozilo marke "Daf" i priključno vozilo marke "Schwarzmuller“ kojim je upravljao E.A. Policajci i carinici su uz angažovanje službenih policijskih pasa, u unutrašnjosti kabine u instrumental tabli pronašli 18 pakovanja sa sadržajem praškaste materije svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, dok je u drugom bunkeru pronađeno 12 pakovanja sa istim sadržajem", navodi se u zajedničkom saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je droga predata Odsjeku za borbu protiv droge na dalje postupanje.

"Na ovaj način je presječen još jedan međunarodni krijumčarski lanac narkotika. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. E.A. će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu. Heroin će biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Bonus video: