Sačuvajmo romsku kulturu od zaborava

U punoj sali "Scene 213" romske pjesme i igre izveli su članovi Umjetničkog centra "Korak" i KUD-a "Đelem, đelem", kao i solisti Ismail Delija i Kristina Jocović
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.06.2016. 07:56h

U cilju očuvanja kulturne baštine Roma NVO "RAE" iz Nikšića, pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, organizovala je koncert pod nazivom "Sačuvajmo romsku kulturu od zaborava".

U punoj sali "Scene 213" romske pjesme i igre izveli su članovi Umjetničkog centra "Korak" i KUD-a "Đelem, đelem", kao i solisti Ismail Delija i Kristina Jocović.

"Koncert je organizovan da se romska populacija, a posebno osnovci, upoznaju sa bogatom romskom kulturom koja treba da se sačuva od zaborava. Naša NVO već 13. godina radi na poboljšanju života romske populacije u oblastima obrazovanja, kulture i sporta", kazala je Stanka Marojević, sekretar "RAE".

Predsjedik pomenute NVO Dragan Marojević kazao je da će nastaviti da organizuju slične koncerte i pozvao mališane romske i egipćanske populacije da uzmu učešća u takmičenju „Fudbal da, droga ne“, koji se ove godine održava deseti put.

Uručio je plakete predstavnicima Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, Romskog savjeta i Umjetničkog centra "Korak".

Nakon koncerta mališanima romske populacije podijeljeno je stotinu majica sa natpisom "Sačuvajmo romsku kulturu od zaborava".

Galerija

Bonus video: