Posjeta na hercegnovskoj rivijeri bolja za 20 odsto od lanjske

Iako je posjeta bolja od lanjske, turistički radnici tvrde da je mogla biti bolja. Njihove zamjerke prije svega odnose se na činjenicu da se od oko 500 učesnika i turista koji su došlu u Boku zahvaljujući jedriličarskoj regati EST 105, nije zadržalo u Herceg Novom koji je bio domaćin toj sportsko turističkoj manifestaciji, već su otišli za Tivat
2 komentar(a)
Gradska luka Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Gradska luka Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 02.05.2016. 14:09h

Na hercegnovskoj rivijeri boravi 2836 gostiju ili 20 odsto više nego lani u isto vrijeme. Najveći broj posjetila, 1370 odmara u hotelima u kojima je popunjenost za 31 odsto veća nego prošle godine za vrijeme Prvomajskih praznika.

U Mediteranskom centru Instituta Igalo na liječenju i rehabilitaciji je 450 pacijnata . Krajem aprila u tu zdravstveno turističku ustanovu stigla je prva grupa od 136 pacijenata u okviru državnog norveškog programa Univerzitetske bolnice u Oslu.

Ove godine se obilježava jubilarna 40 godišnjica saradnje Instituta sa Univerzitetskom bolnicom iz Norveške. Za ovu sezonu planiran je dolazak ukupno 750 gostiju iz ove skandinavske zemlje kroz šest grupa koji će na oporavku i rehabilitaciji ostajati po četiri nedelje. Pored Norvežana u Institutu borave i gosti iz Holandije i regiona. Prva faza će vrata otvoriti sjutra (4. Maj). Na osnovu ugovora sa Fondom PIO i Savezom udruženja penzionera Crne Gore već treću godinu uspješno sarađuju sa crnogorskim penzionerima koji će i ove godine biti prvi gosti u starijem zdanju Instituta.

I ostali hoteli bilježe dobru popunjenost. U otvorenom dijelu hotela Light House svi kreveti su popunjeni- uglavnom gostima iz regiona. U Hunguest hotel Sun resortu odmaraju Holanđani, Finci, Rusi i Francuzi. Gosti iz Francuske najbrojniji su i u hotelu Delfin u Bijeloj. U grupama po 200 oni se svake sedmice smjenjuju u bjelskom hotelu.

Iako je posjeta bolja od lanjske, turistički radnici tvrde da je mogla biti bolja. Njihove zamjerke prije svega odnose se na činjenicu da se od oko 500 učesnika i turista koji su došlu u Boku zahvaljujući jedriličarskoj regati EST 105, nije zadržalo u Herceg Novom koji je bio domaćin toj sportsko turističkoj manifestaciji, već su otišli za Tivat. Koliko su “izgubili” ugostitelji, trgovci, trebalo bi da bude predmet ozbiljne analize u Turističkoj organizaciji i u lokalnoj upravi. Ako uopšte ima interesovanja za to.

Od 28. aprila povećana je i cijena boravišne takse za 20 odsto i sada iznosti 90 cijeni tokom cijele godine.

Bonus video: