Nikšić: Paketići za korisnike Dnevnog centra i Rome

Ismet Kurti iz NVO „Romsko srce“ zahvalio se članovima Udruženja „Naša nada“ što su novogodišnje paketiće uručili i romskim mališanima
103 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.12.2015. 10:54h

NVO „Naša nada“ uručila je 25 novogodišnjih paketića, deset korisnicima Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju, i 15 za mališane romske populacije.

Predsjednica Udruženja Sanja Krsmanović kazala je da je pomenuta NVO koja okuplja za sada deset članova, osnovana u novembru i da je podjela novogodišnjih paketića njihova prva aktivnost, kao i da nakon novogodišnjih praznika planiraju podjelu odjeće porodicama koje su socijalno ugrožene.

„Cilj naše organizacije je obezbijediti druženje djece u poslepodnevnim časovima kada nijesu u Dnevnom centru. Namjera nam je da otvorimo Igračkoteku, ukoliko nam Vlada i Centar zasocijalni rad izađu u susret“, kazala je Krsmanović.

Željko Milić, prijatelj Udruženja i predsjednik NVO „Montenigrina“, kazao je da je problem smještaja Djece sa smetnjama u razvoju prepoznat kao jedan od ključnih problema u obrazovnom sistemu te djece.

Prema njegovim riječima inkluzija podrazumijeva pravo sve djece na obrazovanje, a da bi ona bila kvalitetno urađena neophodni su i kvalitetni dnveni smještaji za djecu sa smetnjama u razvoju.

Ismet Kurti iz NVO „Romsko srce“ zahvalio se članovima Udruženja „Naša nada“ što su novogodišnje paketiće uručili i romskim mališanima.

Potpredsjednica „Naše nade“ Nada Kruščić zahvalila se svima koji su im pomogli u osnivanju organizacije, kao i u pripremi novogodišnjih paketića.

Galerija

Bonus video: