Gradonačelnik Podgorice i ove godine pozvan na Prajd

Organizacioni odbor Montenegro Prajda očekuje da će gradonačelnik, ali i zaposleni u administraciji Glavnog grada, svojim prisustvom Povorci pokazati da Glavni grad kontinuirano, direktno i jednako brine o svim građanima i građankama"
91 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 07.12.2015. 12:18h

Kvir Montenegro i organizacionog Odbora treće Povorke ponosa “Montenegro Prajd” pozvali su danas gradonačelnika Glavnog grada Podgorice Slavoljuba Stijepovića i zaposlene u administraciji Glavnog grada na treću Povorku ponosa LGBTIQ osoba i prijatelja “Montenegro Prajd” koja će biti održana u nedjelju u Podgorici, saopšteno je Kvir Montenegra.

"Uzeviši u obzir činjenicu da je učešće gradonačelnika na prošlogodišnjem Montenegro Prajdu prepoznato kao znak podrške svim LGBTIQ osobama koje u našem društvu žive skrivene, u strahu i suočene sa konstantnim ugrožavanjem prava na slobodan život, Organizacioni odbor Montenegro Prajda očekuje da će gradonačelnik, ali i zaposleni u administraciji Glavnog grada, svojim prisustvom Povorci pokazati da Glavni grad kontinuirano, direktno i jednako brine o svim građanima i građankama, te da postoji spremnost iskazivanja direktne podrške LGBTIQ osobama u Glavnom gradu i u Crnoj Gori i onda kada ta podrška ne donosi poene na dnevno-političkoj osnovi", navodi se u saopštenju.

#mnepride2014 Gradonačelnik #podgorica

A video posted by Damira Kalač (@damirakalac) on

Treći Montenegro Prajd biće održan u Podgorici u nedjelju 13. decembra. Vrijeme početka okupljanja i ulazak učesnika je 10.30 sati, dok će samo okupljanje trajati do 13.30 sati.

Tačka ulaska na lokaciju održavanja Povorke biće ista kao i tokom prethodne dvije godine i nalaziće se neposredno pored hotela “M Nikić” u ulici Kralja Nikole.

Nakon okupljanja učesnika Povorke na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, u blizini zgrade Pošte Crne Gore, sama Povorka planirano je da krene od lokacije preko puta zgrade Skupštine Crne Gore, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, nakon čega će skrenuti desno u ulicu Stanka Dragojevića i proći pored Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, zgrade Vlade Crne Gore i Crnogorskog narodnog pozorišta, nakon čega će skrenuti u Bokešku ulicu, iz te ulice skrenuti desno i nastaviti Njegoševom ulicom pored spomenika Marku Miljanovu i zgrade Opštine Podgorica, nakon čega će mirna šetnja biti završena na Trgu Republike, između zgrade biblioteke “Radosav Ljumović” i buduće zgrade Opštine Podgorica.

Galerija

Bonus video: