Prigodna svečanost za prvake OŠ "Drago Milović" u Tivtu

Direktorka OŠ "Drago Milović" Ružica Lazarević je kazala da je ove školske godine u toj obrazivnoj ustanovi upisano ukupno 1.546 učenika raspoređenih u 63 odjeljenja
737 pregleda 0 komentar(a)
OŠ Drago Milović prvaci, Foto: Siniša Luković
OŠ Drago Milović prvaci, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 03.09.2018. 13:23h

Povodom početka školske godine za novu generaciju prvaka, u OŠ "Drago Milović" u Tivtu održana je prigodna svečanost.

Proslavi su prisustvovali gradonačelnik Siniša Kusovac i sekretarka Sekretarka sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Tivat Dubravka Nikčević.

Lokalna uprava Tivta i ove je godine svim učenicima prvih razreda OŠ "Drago Milović" u centru grada i područnim odjeljenjima u Donjoj lastvi i Gradiošnici, kao i prvacima OŠ "Branko Brinić" iz Radovića, obezbjedila komplete udžbenika.

Pored toga predstavnici Opštie djeci su uručili i CD plejere, a uz čestitku gradonačelnika, prvaci su dobili i poklone – knjiga "Crna Gora moja domovina" i sveske sa rasporedom časova.

Pozdravljajući prvake, Kusovac je kazao da je ovo njihov dan, njihov ulazak u svijet knjige, u svijet znanja i u svijet druženja.

"Početkom škole ne završava igra, ona tek počinje, ali na malo drugačiji način, kroz učenje, kroz druženje i kroz pažnju nastavnog osoblja. Devetogodišnje školovanje će vam biti nezaboravni dio djetinjstva", istakao je gradonačelnik poželjevši prvacima puno uspjeha i petica.

Direktorka OŠ "Drago Milović" Ružica Lazarević je kazala da je ove školske godine u toj obrazivnoj ustanovi upisano ukupno 1.546 učenika raspoređenih u 63 odjeljenja.

Od ukupnog broja preko 180 je učenika prvih razreda.

"Rastemo i širimo se i neophodna nam je još jedna škola", istakla je Lazarević.

Škola je pripremila i bedževe na kojima piše "Đak prvak", a pravke je zabavljao glumac Dejan Đonović koji je govorio stihove posvećene školarcima.

U OŠ "Branko Brinić" u Radovićima u školskoj 2018/19. godini u prvi razred krenulo 13 učenika. Inače, ta škola broji ukupno 120 đaka.

Bonus video: