Zaposleni Porto Montenegra uredili košarkaški i fudbalski teren

Predsjednik Opštine Tivat Ivan Novosel je rekao da "kompanija Adriatic Marinas dokazuje da živi zajedno sa gradom Tivtom"
96 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 08.08.2014. 11:49h

Petom u nizu akcija u sklopu projekta Zajedno za zajednicu, tridesetak zaposlenih u kompaniji Adriatic Marinas – Porto Montenegro, završilo je radove na rekonstrukciji košarkaškog terena u Velikom gradskom parku, a uređen je i fudbalski teren Dribling koji se nalazi u neposrednoj blizini, saopšteno je iz te kompanije.

"Od 2006. godine, od početka projekta Porto Montenegro, intenzivno sarađujemo sa lokalnom zajednicom kako bismo napravili grad za budućnost. Kroz projekat Zajedno za zajednicu naši zaposleni u kompaniji dobijaju plaćen slobodan dan, kako bi učestvovali u ovakvim akcijama kojih će, u budućnosti, biti još više", kazao je izvršni direktor Porto Montenegra Oliver Korlet.

Predsjednik Opštine Tivat Ivan Novosel je rekao da "kompanija Adriatic Marinas dokazuje da živi zajedno sa gradom Tivtom".

"Njihov cilj nije samo realizacija višemilionskog projekta naselja i marine, već je ovo projekat Tivta i svih njegovih građana", dodao je on.

Mlade snage Košarkaškog kluba Teodo održali su danas i prvi trening na novom terenu, uz prisustvo svih članova menadžmenta tog tima.

Na projektu vrijednom više od 25.000 eura koji je finansirao Adriatic Marinas – Porto Montenegro, radila je partnerska kompanija Sloen, a radovi su podrazumijevali uklanjanje dotrajalih koševa, skidanje postojećeg betonskog sloja, izradu drenaže, postavljanje nove tartan podloge i novih koševa. Izvođači radova navode da je ovo prvi teren sa tartan podlogom u Crnoj Gori koji odgovara svim savremenim standardima.

U završnoj akciji uređenja zaposleni u kompaniji Adriatic Marinas estetski i funkcionalno su uredili košarkaški teren i njegovu okolinu –uklonjeni su grafiti sa spomenika u neposrednoj blizini, uređene zelene površine, a u sklopu projekta uređen je i fudbalski teren Dribling – ofarbani zidovi i sjedišta, očišćene zelene površine i dvorište. Ekipi Porto Montenegra pomogli su i timovi restorana One koji je bio zadužen za posluženje dobrovoljcima na terenu kao i predstavnici NVO Naša akcija.

Galerija

Bonus video: