Momir Bulatović i Jumedia Mont donirali 5.000 eura Kliničkom centru CG

Bulatović je ocijenio da je njihova donacija "značajno veća od onih koje su dale neke banke ili uspješne telekomunikacione kompanije"
149 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2013. 18:58h

Kompanija Jumedia Mont, izdavač dnevne novine Dan, i Momir Bulatović uručili su danas Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) donaciju od 5.000 eura.

Kako je saopšteno iz KCCG, Bulatović je rekao da je dio donacije obezbijeđen od autorskog honorara od njegove knjige Ekonomija i demokratija, koju je 2011. godine izdao Jumedia Mont, dok su ostatak obezbijedili autor i izdavač.

"Raduje me misao da će naša donacija pomoći osavremenjavanju KCCG i makar malo olakšati teške poslove.

Svaki euro koji smo donirali čista srca i bez ikakve primisli", rekao je Bulatović.

On je ocijenio da je njihova donacija "značajno veća od onih koje su dale neke banke ili uspješne telekomunikacione kompanije", i poručio svima koji mogu da budu "darežljivi humanitarci".

"Poseban pijetet i motiv iskazujemo u dobrotvornim akcijama koje organizuju naši prijatelji, poput Momira i Nade Bulatović, u znak sjećanja na svoje najdraže. Zato smo i akciji posvećenoj pokojnom Bošku Bulatoviću pristupili sa najvećom mogućom ljubavlju, tugom i poštovanjem"

Bulatović je sugerisao menadžmentu KCCG da izvrši pritisak na političare da više pažnje i sredstava opredijele za zdravstvo jer, kako je pojasnio, u njemu ništa ne može bez novca, a život nema cijenu.

Direktor KCCG Milan Mijović zahvalio je na donaciji konstatujući da je institucija na čijem je čelu prošlu godinu zaključila uspješno.

On je podsjetio da je u KCCG počela rekonstrukcija Poliklinike, koja će najvjerovatnije biti završena za mjesec i po, kao i Porodilišta.

"Redovno u novinama čitamo da u državnom budžetu nema novca, a po mom mišljenju i ono što imamo ne raspoređujemo na adekvatan način. Pokrenuo sam niz donatorskih akcija koje su nam pomogle i vjerujem da će nam omogućiti da dosegnemo svjetske standarde", naveo je Mijović.

Prema njegovim riječima, najveći uspjeh KCCG u protekloj godini bio je to što je uspio da zaposli 70 mladih ljudi koji su išli na usavršavanje inostranstvo, a stečena iskustva će primjenjivati u Crnoj Gori.

Glavni i odgovorni urednik Dana, Mladen Milutinović, kazao je da taj list učestvuje u mnogim humanitarnim akcijama, i da kao društveno odgovoran kolektiv godinama svojim tekstovima doprinosi stvaranju humanijeg i naprednijeg društva.

"Poseban pijetet i motiv iskazujemo u dobrotvornim akcijama koje organizuju naši prijatelji, poput Momira i Nade Bulatović, u znak sjećanja na svoje najdraže. Zato smo i akciji posvećenoj pokojnom Bošku Bulatoviću pristupili sa najvećom mogućom ljubavlju, tugom i poštovanjem", naveo je Milutinović.

Galerija

Bonus video: