Izbor za mis rijeke Zete: Titula i ovacije za Jelenu Čolović

Publiku je sačinjavala uglavnom mlađa populacija, kojoj se dopao program i nastupi Nine Žižić, Jovane Ćupić, Dragane Lakčević
410 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2012. 10:07h

Danilovgrađani su sinoć na platou rijeke Zete uživali u prijatnom ambijentu i zabavnom programu kojim je otvorena manifestacija ‘’Rijekom Zetom 2012’’.

Potpredsjednik opštine i predsjednik Skupštine Turističke organizacije Danilovgrad Vidoje Pavićević je kazao da su se potrudili da, pored finansijskih poteškoća, pripreme dobar trodnevni program i očekuju dobru posjetu, naročito u nedjelju.

‘’Neke sportske discipline koje su dio manifestacije imaju tradiciju dužu od 50 godina, kao što je recimo trka drvenih lađa. Spremili smo obiman program i očekujemo najveću posjetu na zatvaranju u nedjelju. Imamo najavu da će posljednjoj večeri manifestacije prisustvovati i šest stranih ambasadora’’, rekao je Pavićević.

On je pojasnio da je pripremu za ovogodišnji program sproveo organizacioni odbor od 25 članova, koji je imenovao predsjednik opštine Branislav Đuranović.

Prve večeri je održan izbor za mis rijeke Zete, koji je brojna publika propratila aplauzima.

U takmičenju je učestvovalo 15 finalistkinja, uglavnom iz Danilovgrada, Podgorice i Nikšića. Žiri u sastavu Tanja Bošković, Aleksandar Pavićević, Milanka Rakočević, Nikola Antović, Suzana Domazetović, Aleksandra Božović Čelebić i prošlogodišnja pobjedica Ivana Žugić je odlučio da titulu najljepše odnese Jelena Čolović iz Nikšića, prva pratilja je Danilovgrađanka Dejana Sekulić, a druga pratilja Nikšićanka Andrea Koprivica.

Publiku je sačinjavala uglavnom mlađa populacija, kojoj se dopao program i nastupi Nine Žižić, Jovane Ćupić, Dragane Lakčević, a naročito burno su pozdravili trbušne plesačice Snežanu Milić i Manuelu Omerović.

Jedanaestogodišnji Vasilije Vasecki nije bio prvi put na manifestaciji, a voli da dođe “jer se uvijek lijepo provede, a djevojke koje su ove godine prijavile na izbor su baš lijepe”.

Njegov drugar Aleksa Kadijević je rekao da dolazi već treću godinu.

U takmičenju je učestvovalo 15 finalistkinja, uglavnom iz Danilovgrada, Podgorice i Nikšića

''Ima lijepih kandidatkinja, ali imam favorita i navijam za nju da prođe'', kazao je Aleksa, ne želeći da otkrije njeno ime.

Bilo je i razočaranih izborom, jedan od njih je Marko Daković, koji je za ''Vijesti'' rekao da nije pobijedila djevojka koja se njemu činila najljepšom, dok je organizacijom veoma zadovoljan.

Manifestaciju je ispred lokalne uprave otvorio Zoran Bošković koji je poželio toplu dobrodošlicu svima, uz poruku da treba sačuvati rijeku Zetu i njene ljepote.

Galerija

Bonus video: