Sinovac ministra Numanovića dobio posao prije zatvaranja konkursa

Pitanje je koliko će mladih, nezaposlenih građana “poljubiti vrata” po ko zna koji put, dok njihovi vršnjaci preko veze dobijaju posao
107 pregleda 0 komentar(a)
Suad Numanović, Foto: Arhiva Vijesti
Suad Numanović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.12.2011. 09:58h

Pripravnici za Ministarstvo rada i socijalnog staranja tek treba da se biraju, jer će konkurs biti zatvoren danas, ali u institucijama tog Vladinog resora već ima onih kojima je unaprijed obećan posao.

"Vijesti" saznaju u Ministarstvu da je prije zatvaranja javnog oglasa pripravnički staž obećan sinovcu ministra rada i socijalnog staranja Suada Numanovića, pravniku Demiru Numanoviću i "kandidatkinji" sa diplomom Fakulteta političkih nauka Dragani Otašević.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", oboje će najvjerovatnije ostati u Centru za socijalni rad, gdje im je rečeno da dolaze do okončanja konkursa.

Pitanje je koliko će mladih nezaposlenih građana, koji su se prijavili za posao, "poljubiti vrata" po ko zna koji put, dok njihovi vršnjaci unaprijed, odnosno preko veze dobijaju posao.

Uprava za kadrove objavila je oglas za potrebe Ministarstva rada i socijalnog staranja 28. novembra, a naznačeno je da je otvoren do danas.

Ministarstvo traži četiri pripravnika za rad na godinu - dva pravnika, jedan ekonomista i jedan sa diplomom Fakulteta političkih nauka, smjer za socijalni rad.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: