Zvono u žabljačkoj školi, zamjenio program školskog radija

Školski radio prvi je dio projekta koji, po pokroviteljstvom MIP-a Finske, realizuje Regionalni centar za zaštitu životne sredine iz Budimpešte
0 komentar(a)
školski radio, Foto: Obrad Pješivac
školski radio, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 18.04.2011. 13:05h

U OŠ "Dušan Obradović" više se ne čuje đačko zvono.

Od nedavno školski čas počinje prestankom, a završava se početkom programa školskog radija.

Školski radio prvi je dio projekta koji, po pokroviteljstvom MIP-a Finske, realizuje Regionalni centar za zaštitu životne sredine iz Budimpešte (REC), a kandidovala ga je žabljačka škola pod nazivom "Podizanje svijesti o održivom razvoju i poboljšanju uslova za kulturu i sport".

Direktor škole Veselin Vukićević kaže da je školski radio vrijedan 6.000 eura, a još toliko koštaće modernizacija svlačionica pri fiskulturnoj sali, što će se obaviti tokom ljetnjeg raspusta i tako realizovati cijeli projekat.

"Formirana je redakcija radija koju čine nastavnici i učenici. Zastupljene su ekološke, kulturne, zabavne i sportske teme. Na programu su i informativne emisije. Ipak, najviše su zastupljene ekološke teme. Veliki broj đaka čini eko patrole koje obilaze grad i bilježe crne mrlje što se artikuliše kroz školski program", kaže Vukićević.

Program se emituje između časova i čuje se u svim prostorijama škole.

"Emitovanjem programa, školski radio će njegovati pozitivne vrijednosti u školi, popularisati edukativne sadržaje vezane za prirodne, kulturne i druge vrijednosti durmitorskog područja i stvoriti trajne i pozitivne efekte na izgradnju svijesti kod mladih o značaju održivog razvoja i očuvanju životne sredine", kazao je Vukićević.

Bonus video: