Budvanski Vodovod: Provjerićemo da li je u pitanju nelegalni vodomjer

Iz budvanskog Vodovoda poručuju da će do kraja ispitati cijeli slučaj
3257 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Vodovoda u Budvi, Foto: Vuk Lajović, Vuk Lajović
Zgrada Vodovoda u Budvi, Foto: Vuk Lajović, Vuk Lajović
Ažurirano: 13.02.2020. 17:47h

Budvanski Vodovod reagovao je povodom navoda budvanskog odbora URA da zakupac hotelskog kompleksa Sveti Stefan, kompanija „Adriatic properties” krade vodu preko nelegalnog vodomjera.

U reagovanju koje potpisuje izvršna direktorica „Vodovod i kanalizacija Budva", Jasna Dokić, navodi se da je kompanija „Adriatic properties“ višegodišnji korisnik i uredni platiša, te da će do kraja ispitati cijeli slučaj.

Budvanski odbor URA jutros je obavijestio javnost da su došli u posjed dokumenata, zapisnika sa kontrole vodomjera, iz kojeg se, kako kažu, jasno može vidjeti da kontrolisano brojilo broj: 04422344 nije registrovano u d.o.o “Vodovod i kanalizacija Budva” i da se gradilište ove kompanije sa njega napaja.

Iz “Vodovoda i kanalizacije” su reagovali jer tvrde da oni nijesu kontaktirani, niti im je data mogućnost da „pojasne, demantuju, ili eventualno javnosti saopšte informacije o onome što se navedeno u tekstu“.

„Razlog ovome leži u činjenici da aktivnost kojom se potvrđuje da neko nije legalan potrošač nije do kraja ispitana. „Adriatic properties“ je naš višegodišnji korisnik i uredan platiša. Ovom prilikom obavještavamo javnost i da će „Vodovod“ Budva, u okviru svojih ovlaštenja, zakonskih postupanja, provjerirti i do kraja ispitati situaciju, koja se nagovještava u tekstu“, navode iz loklanog vodovoda.Oni su upozorili da „neovlašćeno saopštavanje podataka u smislu Zakona, Statuta i drugih akata, njihovog Društva predstavlja povredu radne dužnosti“.

„Nakon ispitivanja navoda koji su tekstom objavljeni, javnost će biti blagovremeno upoznata sa rezultatima istih“, zaključuje se u reagovanju koje potpisuje Dokićeva.

Bonus video: