Četiri presude suda u Strazburu, jedna odluka u korist Crne Gore

Da je Crna Gora povrijedila član 6 stav 1 (pravo na pravično suđenje) Evropske konvencije zbog prekomjerne dužine trajanja postupka utvrđeno je u slučajevima Glušica i Đurović protiv Crne Gore, Marković protiv Crne Gore, Sinanović i drugi protiv Crne Gore i Piletić protiv Crne Gore
1725 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.03.2020. 17:38h

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu donio je danas četiri presude u kojima je utvrdio da je Crna Gora prekršila Evropsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava, dok je jednu odbacio.

Da je Crna Gora povrijedila član 6 stav 1 (pravo na pravično suđenje) Evropske konvencije zbog prekomjerne dužine trajanja postupka utvrđeno je u slučajevima Glušica i Đurović protiv Crne Gore, Marković protiv Crne Gore, Sinanović i drugi protiv Crne Gore i Piletić protiv Crne Gore.

Jednu odluku, u predmetu Kuljić protiv Crne Gore, sud sa sjedištem u Strazburu odlučio je da odbaci predstavku kao očigledno neosnovanu.

U svim slučajevima koje je izgubila Crna Gora, država će morati da isplati po više hiljada eura podnosiocima predstavke.

Bonus video: