Kujević: Ramazan je trag Božije milosti i dobrote

"Ove godine mjeces ramazan muslimani diljem svijeta dočekuju nešto drugačije zbog krize koju je donijela pandemija Covid19. Zato, plemenita braćo i čestite sestre, očistite i osvijetlite svoje duše, živote a posebno kuće namazima, učenjem Kur'ana, molbama i spominjanjem Milostivog Gospodara", navodi muftija sandžački u čestitki
1765 pregleda 3 komentar(a)
Kujević, Foto: Fejsbuk/Emir Sadović
Kujević, Foto: Fejsbuk/Emir Sadović

Post i ostala dobra djela u mjesecu ramazanu imaju za cilj da ojačaju dušu, etiku i moral, da poprave odnos prema Bogu, sebi i drugima, kazao je muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef.Kujević.

"Sve što je naredio Mudri Stvoritelj i Zakonodavac to sadrži korist za ljude i ostala bića. A sve što je zabranio to sadrži zaštitu od svake vrste štete. Ove godine mjeces ramazan muslimani diljem svijeta dočekuju nešto drugačije zbog krize koju je donijela pandemija Covid19. Zato, plemenita braćo i čestite sestre, očistite i osvijetlite svoje duše, živote a posebno kuće namazima, učenjem Kur'ana, molbama i spominjanjem Milostivog Gospodara", navodi muftija sandžački u čestitki.

On je poželio da kuće zasijaju stanovnicima nebesa "kao što nama svijetle zvijezde na nebu".

"U vremenu koronavirusa superiornost islamskog vjerozakona je dominantna nad svim vjerovanjima i učenjima u svijetu. Ono što muslimani uče u ranom djetinjstvu čovječanstvo je usvajalo i obnavljalo danas u 21. vijeku", rekao je Kujević.

On je dodao da je ovo stanje "spušteno kao iskušenje i opomena i može se uzdići propisanim trudom i iskrenim molbama Svemogućem Allahu".

"U tom smislu, svim muslimanima, Sandžaka, država u kojima živimo kao i cijelom ummetu Muhameda alejhi selam ramazan šerif mubarek oslun", zaključuje se u čestitki.

Bonus video: