Remont jahti će raditi Drydocks World umjesto Damena

Porto Montenegro u posao sa razvojem servisa za jahte u Bijeloj uvodi novog partnera

4589 pregleda 2 komentar(a)
“Zajedno ćemo pozicionirati brodogradilište u Bijeloj”, Foto: Kompanija
“Zajedno ćemo pozicionirati brodogradilište u Bijeloj”, Foto: Kompanija

Drydocks World, kompanija koja pripada DP World grupaciji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, novi je član konzorcijuma Montenegro Yacht Services sa kompanijom Adriatic Marinas iz Tivta, umjesto holandske brodograđevinske korporacije Damen.

Taj konzorcijim dobio je od Vlade Crne Gore dugogodišnju koncesiju nad brodogradilišnom lukom Bijela, u ciju transformacije tamošnjeg nekadašnjeg remontnog brodogradilišta za velike trgovačke brodove u prvoklasnu kompaniju za servisiranje, održavanje, popravku i remont superjahti.

Iz Porto Montenegra je saopšteno da je konzorcijum, kojeg čine kompanija za razvoj marine za superjahte i upravljanje marinom Adriatic Marinas (ADM - koja je u vlasništvu Investicione korporacije Dubaija) i kompanija Damen - holandska grupacija u oblasti brodogradnje, postigao dogovor da ulogu Damena u razvoju nekadašnjeg Brodogradilišta Bijela preuzme novi član konzorcijuma Drydocks World - Dubai.

Dodaju da je to vodeća kompanija za pružanje usluga servisiranja, održavanja, popravki i remonta jahti, kao i za pomorske usluge i usluge pomorskih platformi u sektorima prevoza, nafte, gasa i energetike.

„Zajedno ćemo pozicionirati brodogradilište u Bijeloj kao jednu od vodećih kompanija za remont i popravku superjahti na Mediteranu“, rekao je potpisnik konzorcijuma, predsjednik Odbora direktora kompanije Adriatic Marinas, Mohammed I. Al Shaibani.

Pored otvaranja kompanije za servisiranje jahti, konzorcijum planira da osnuje akademiju za obuku u Bijeloj radi osposobljavanja budućih generacija pomorskih inženjera iz Crne Gore.

Bonus video: