Demokrate položile vijenac na Spomenik partizanu borcu

Bez odgovornog i pažljivog odnosa prema njenoj prošlosti, napominju iz Demokratske Crne Gore, ne može biti ni moderne, ni razvijene savremene Podgorice
0 komentar(a)
Demokrate, Spomenik partizanu borcu, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate, Spomenik partizanu borcu, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 19.12.2017. 15:46h

Delegacija Demokratske Crne Gore položila je danas vijenac na spomenik Partizanu-borcu na Gorici, povodom Dana oslobođenja Podgorice.

Demokrate su, kako su kazali iz te partije, ovim činom odale počast svim patriotama, slobodoljubivim herojima, oslobodiocima Podgorice, učesnicima u najkrvavijem konfliktu u istoriji čovječanstva i iskazale privrženost idejama antifašizma kojima je bio prožet "njihov revolucionarni duh, njihova borba, žrtva, tragika i slava."

"Datum na koji su oslobodili Podgoricu, datum je koji nas obavezuje na vrlo usredsređeno sjećanje na njih i motive koji su ih pokrenuli na borbu protiv fašizma i srodnih totalitarnih ideologija koje su poslužile kao politička osnova najsurovijim metodama obračuna agresivnih režima sa njihovim neistomišljenicima. San oslobodilaca o slobodnoj i antifašističkoj Podgorici obistinio se, a naša obaveza je da tu istinu, kao i sjećanje na njih držimo vječno živim kako bi i savremena Podgorica i naše savremeno društvo bili u prilici da se izgrađuju na vrjednosnim osnovama antifašizma, ideje koja danas spaja potomke sa precima," ističu iz Demokrata.

Bez odgovornog i pažljivog odnosa prema njenoj prošlosti, kako napominju, ne može biti ni moderne, ni razvijene savremene Podgorice.

"Zbog toga naš grad mora nastaviti da baštini tekovine borbe protiv totalitarizma. To je jedini način da se trijumf naših heroja ne prepusti zaboravu, da sačuva svoj smisao i svoju poruku, kako bi revolucionarnu i emancipatorsku misiju zaštite i proširenja demokratskih sloboda mogao da nastavi kroz buduća vremena," zaključuju Demokrate.

Bonus video: