Bečić: Opština Tuzi pokazala zrelost u donošenju odluka

"Uvjeren sam da će lokalna samouprava, korišćenjem svojih kulturnih i turističkih potencijala, imati priliku da obogati svoju ponudu i pruži podrobniji prikaz autentičnosti Vašeg kraja", naveo je predsjednik Skupštine

3139 pregleda 76 reakcija 6 komentar(a)
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Tuzi su, kao najmlađa opština u Crnoj Gori, sa bogatim nasljeđem multikultularizma i multikonfesionalizma, oduvijek bile mjesto gdje se različitost cijenila i smatrala vrijednim kapitalom, poručio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Šef parlamenta čestitao je 1. septembar, Dan opštine Tuzi, predsjedniku Opštine Niku Đeljošaju, predsjedniku Skupštine opštine Fadilu Kajošaju i tamošnjem stanovništvu.

"Iako najmlađa, Vaša opština je pokazala zrelost u procesu donošenja odluka koje se tiču kreiranja politike društvenog i privrednog napretka, a samostalnost na putu građenja kvalitetnijeg društvenog ambijenta prepoznata je kao čin odlučnosti. Uvjeren sam da će lokalna samouprava, korišćenjem svojih kulturnih i turističkih potencijala, imati priliku da obogati svoju ponudu i pruži podrobniji prikaz autentičnosti Vašeg kraja", naveo je Bečić.

Kazao je da je saradnja glavni ključ uspjeha i napretka među ljudima, te da je neophodnost i posvećenost unaprjeđenju društvenih i političkih odnosa između samih lokalnih samouprava i Skupštine obaveza svih.

"Sa željom da Tuzi i Malesija nastave na putu razvoja i prosperiteta, a građanke i građani, uz nove investicione projekte i poduhvate, osjete ekonomske benefite, još jednom Vam čestitam Dan opštine", zaključio je Bečić.

Bonus video: