Ubistvo u uličici

Četiri nevjerovatna slučaja, puna uzbudljivih preokreta, koje samo Herkul Poaro može da riješi!

109483 pregleda 3 komentar(a)
Ubistvo u uličici, Foto: Vijesti online
Ubistvo u uličici, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 10.09.2021. 12:02h

„Ubistvo u uličici“ sadrži četiri novele o slučajevima Herkula Poaroa. Ubistvo u zaključanoj sobi, ukradeni nacrti za najnovije oružje, tajanstvena smrt plemića i ljubavni trougao na Rodosu...

Ubistvo u uličici
foto: Vijesti online

Četiri nevjerovatna slučaja, puna uzbudljivih preokreta, koje samo Herkul Poaro može da riješi!

AGATA KRISTI je širom svijeta poznata kao Kraljica zločina. Najobjavljivanija je autorka svih vremena, a po broju prodatih knjiga – više od milijardu primjeraka na engleskom i još milijardu na drugim jezicima – nadmašuju je jedino Biblija i Šekspir.

Napisala je osamdeset kriminalističkih romana i zbirki kratkih priča, više od dvadeset pozorišnih komada i šest romana pod pseudonimom Meri Vestmakot.

Ubistvo u uličici
foto: Vijesti online

Kad je batler poslužio sufle, lord Mejfild se povjerljivo nagnuo prema osobi koja mu je sjedila s desne strane, gospi Džuliji Karington. Poznat kao savršen domaćin, lord Mejfild se potrudio da bude dostojan svog ugleda. Mada je bio neženja, uvijek je bio ljubazan prema ženama.

Gospa Džulija Karington je bila visoka, crnomanjasta i živahna četrdesetogodišnjakinja. Bila je vrlo mršava, ali svejedno lijepa. Šake i stopala su joj bile posebno lijepe. Ponašanje joj je bilo naglo i nemirno, kao u žene koja pati od živčane napetosti.

Naspram nje, na drugoj strani tog okruglog stola, sjedio je njen suprug, generalpotpukovnik Ratnog vazduhoplovstva baronet Džordž Karington. Karijeru je započeo u Ratnoj mornarici, i još uvijek imao to žustro i odlučno ponašanje bivšeg mornara.

Smijao se i zadirkivao lijepu gospođu Vanderlin, koja je sjedila lijevo od domaćina. Gospođa Vanderlin je bila izrazito lijepa plavuša. U glasu joj se čula naznaka američkog naglaska, sasvim prijatnog, bez neukusnog pretjerivanja.

U prodaji od četrtka, 09. Septembra po cijeni od 4.99 €

Bonus video: