Odgovor "Lovćen osguranja" na tvrdnje porodice Krcunović: Ne komentarišemo pojedinačne slučajeve

"Ako se, na primjer, pokaže da je nešto dotrajalo i da je to uzrok događaja, nije riječ o oštećenju, već o nepravilnom održavanju ili habanju predmeta osiguranja"

5000 pregleda 5 komentar(a)
Šteta u stanu Krcunovića, Foto: Privatna arhiva
Šteta u stanu Krcunovića, Foto: Privatna arhiva

Tehničkom greškom, u tekstu u kojem porodica Krcunović iz Herceg Novog proziva nadležne iz “Lovćen osiguranja”, jer kako tvrde, ne mogu da naplate odštetu zbog poplave u stanu, iako uplaćuju osiguranje koje to pokriva, nisu objavljeni odgovori na pitanja poslata toj osigaravajućoj kompaniji. “Vijesti” se izvinjavaju zbog nenamjerne greške i naknadno objavljuju odgovore integralno.

”Na Vaše interesovanje za tačno određeni predmet, nažalost, moramo vas obavijestiti da ne možemo komentarisati pojedinačne slučajeve, u cilju zaštite ličnih podataka. Za ovakve i slične štete bitno je da su rezultat štetnog događaja koji je u skladu sa pravilima i uslovima osiguranja. Ukoliko se desi osigurani slučaj po osnovu rizika pokrivenog uslovima osiguranja na predmetu osiguranja koji je redovno i pravilno održavan, onda se takve štete pokrivaju u skladu sa ugovorenom sumom osiguranja. Međutim, ako se, na primjer, pokaže da je nešto dotrajalo i da je to uzrok događaja, nije riječ o oštećenju, već o nepravilnom održavanju ili habanju predmeta osiguranja”, navedeno je iz “Lovćen osiguranja”.

Kako je pojasnio Srđan Krcunović, stan u zgradi Solidarnosti su morali da napuste 16. maja zbog poplave, odnosno pucanja cijevi, a radovi u stanu još traju.

”Imamo paket preko Telekoma, Magentu 1, u sklopu kojega je osiguran stan od požara i drugih opasnosti i izliva vode”, kazao je Krcunović.

Međutim, kako je istakao, nakon toga su kontaktirali agenta “Lovćen osiguranja”, čiji su predstavnici dva puta dolazili u stan, ali su njihov zahtjev za odštetu odbili.

Bonus video: