Adžić: Crna Gora ima jasnu viziju borbe protiv trgovine ljudima, žrtvama dodijeliti adekvatnu pomoć i zaštitu

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Adžić je naveo da je kontinuirano unapređenje stručnih kapaciteta od naročitog značaja u borbi protiv tog fenomena, naročito u dijelu identifikacije žrtava trgovine ljudima usljed sve sofisticiranijih metoda njihove eksploatacije i vrbovanja

2781 pregleda 1 komentar(a)
Sa radionice: Adžić (desno), Foto: MUP
Sa radionice: Adžić (desno), Foto: MUP

Crna Gora ima jasnu viziju borbe protiv trgovine ljudima, kako na strateškom, tako i na operativnom planu, kazao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

On je, na radionici o sprečavanju nekažnjivosti trgovaca ljudima i pružanja podrške žrtvama, održanoj u Budvi, kazao da nijedno djelo trgovine ljudima ne smije ostati nezapaženo i nekažnjeno, kao i da adekvatna pomoć i zaštita moraju biti dodijeljene žrtvama.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Adžić je naveo da je kontinuirano unapređenje stručnih kapaciteta od naročitog značaja u borbi protiv tog fenomena, naročito u dijelu identifikacije žrtava trgovine ljudima usljed sve sofisticiranijih metoda njihove eksploatacije i vrbovanja.

"Crna Gora, kako je kazao Adžić, ima jasnu viziju borbe protiv trgovine ljudima, kako na strateškom, tako i na operativnom planu", navodi se u saopštenju.

Adžić je podsjetio na aktivnosti MUP-a na planu borbe protiv trgovine ljudima, naglasivši rad Operativnog tima za borbu protiv tog fenomena kao i Tima za formalnu identifikaciju žrtava trgovine ljudima.

Taj tim je, kako je naveo Adžić, u prvih šest mjeseci ove godine dodijelio status žrtve za 13 osoba, od kojih čak za deset maloljetnih, usljed seksualne eksploatacije, sklapanja nedozvoljenog braka kao i radne eksploatacije.

"Stručni skupovi i rasprave na ovu temu dodatna su potvrda odlučnosti da se žrtvama pruži sva neophodna pomoć i zaštita a počiniocima krivičnih djela stane na put", zaključio je Adžić.

Bonus video: