Rožaje: Policajac ušao u zbornicu i fotografisao štrajkače, nastavnici podnijeli krivičnu prijavu

U prijavi nastavnici naveli da je rožajski policajac F.M. u 8.30 otvorio vrata zbornice, izvadio mobilni telefon i fotografisao učesnike u štrajku. Tvrde i da su ga opomenuli da nije tražio dozvolu i tražili od njega nalog državnog organa da ih fotografiše

30626 pregleda 229 reakcija 81 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Više od 30 profesora Srednje stručne škole u Rožajama podnijelo je krivičnu prijavu protiv policajca F.M. koji ih je jutros neovlašćeno fotografisao u zbornici te škole.

Prema saznanjima "Vijesti" prijava je podnijeta Osnovnom državnom tužilaštvu, a potpisuju je 33 prosvjetna radnika.

Oni su u tom aktu naveli da je rožajski policajac F.M. u 8.30 otvorio vrata zbornice, izvadio mobilni telefon i fotografisao učesnike u štrajku. Tvrde i da su ga opomenuli da nije tražio dozvolu i tražili od njega nalog državnog organa da ih fotografiše.

Navode i da su ga molili da obriše neovlašćeno napravljene fotografije što je odbio pokazujući im službenu značku, te navodno prokomentarisao: "Sjedite, pijete kafu, primate platu, ne držite časove, a moje dijete je na trgu", piše u prijavi.

U tom dokumentu piše i da je F.M. nakon dužeg ubjeđivanja obrisao fotografije iz galerije telefona, ali ne i iz "spama".

Iz Sindikata prosvjete su ranije saopštili da je u oko 160 osnovnih i srednjih škola počeo štrajk, gdje se, kako tvrdi, više od 60 odsto nastavnika pismeno izjasnilo da stupa u štrajk.

Bonus video: